foradia pressupostparticipatiualcoi

Rafael Pérez Contel protagonista de l’exposició ‘La Pedagogia Conteliana’

En la mostra s'explica la trajectòria pedagògica d'aquest professor de dibuix que va exercir a Alzira, Xàtiva, Canals i València entre 1935 i 1978

El dijous 7 de setembre s’inaugurarà a Xàtiva l’exposició ‘La Pedagogia Conteliana’ en la qual es parlarà sobre la trajectòria del professor de Dibuix, Rafael Pérez Contel, que va exercir la seua professió a Alzira, Xàtiva, Canals i València entre 1935 i 1978. Ell va ser un dels tres primers valencians en aprovar les oposicions docents que van fer-se a Espanya en 1933. La seua innovadora pedagogia en l’ensenyament de l’art va aportar una mirada inèdita sobre com educar en l’ensenyament secundari, i un ensenyament pioner al país.

Sebastià Miralles i Alejandro Macharowski (comissari de l’exposició), a través de tesis doctorals van aprofundir en la seua trajectòria artística i pedagògica, i parlen sobre la importància de la seua tasca professional en els anys que va dedicar-se a la cultura, l’art i l’educació.

La mostra ensenya al públic els diferents aspectes de la seua vida a través d’unes vitrines on es poden observar diferents peces que es conserven a l’Arxiu Històric Municipal de Villar de l’Arquebisbe, juntament a elements que té l’Institut Josep de Ribera de Xàtiva i algunes obres d’art de col·leccions privades com a xicotetes peces de bronze i ferramentes que va utilitzar fent escultures.

En 2009, la Universitat Politècnica de València, va fer un vídeo amb motiu del centenari de Pérez Contiel, i ara es podran veure a través d’uns codis QR que ens aproparan al mestre, i on es podrà sentir com ell mateix conta la seua vida.

En aquesta mostra han col·laborat la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de Xàtiva i el de Villar de l’Arquebisbe, així com la Secretaria de Cultura de Comissions Obreres del País Valencià. A banda d’haver estat exposada en Villar de l’Arquebisbe, la seua ciutat natal, i ara a Xàtiva, pròximament visitarà altres ciutats i pobles de les províncies de València, Alacant i Castelló.

Font: Redacció./


Una resposta de Rafael Pérez Contel protagonista de l’exposició ‘La Pedagogia Conteliana’

  1. […] Rafael Pérez Contel protagonista de l’exposició ‘La Pedagogia Conteliana’ La pedagogía educativa en arte de Rafael Pérez Contel, reflejada en una exposición […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *