foradia subscriutegrat

Set comerços xativins reben un reconeixement per l’ús del valencià

La finalitat d'aquests premis és potenciar i valorar l'ús de la llengua pròpia al comerç local

L’Ajuntament de Xàtiva ha concedit set premis econòmics a establiments comercials de la ciutat. L’objectiu d’aquest reconeixement és potenciar i valorar l’ús de la llengua pròpia en el comerç local.

El concurs ha estat organitzat per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de València. Roger Cerdà, alcalde de la localitat, i la regidora de Política Lingüística, Mariola Sanchis, han entregat els premis, en un acte que va tindre lloc a la Casa de Cultura.

550 euros ha sigut el valor del primer premi, que va recaure en el comerç cafeteria Mel de Romer. El segon premi, de 525 euros, va anar per al Centre Veterinari Amics. La bugaderia La Neta va rebre els 475 euros del tercer premi. El quart premi també va ser per a una clínica veterinària, en aquest cas El Passeig, amb una dotació de 425 euros. El cinqué premi va anar per El Quiosquet de l’Estació, amb 400 euros. El sisé en va rebre 375, i va ser per a la botiga d’indumentària tradicional Ambient Faller; i finalment, el premi de 350 euros, va ser per al seté classificat, la sabateria infantil Peus d’Àngel.

Les bases del concurs establien una única modalitat de premi, consistent en valorar l’ús del valencià en la retolació, o en el material imprés de l’establiment. Per a donar els premis, s’ha tingut en compte la retolació exterior, interior, i de vehicles del comerç, cartes i menús diaris, bosses comercials, factures i albarans, fullets comercials i publicitaris, etiquetatge, adhesius, publicitat en premsa, llibrets de falla o d’associacions, etc…

En aquest concurs pot participar qualsevol comerç, empresa o servei de la ciutat que desenvolupe la seua activitat en Xàtiva, tant persones físiques com jurídiques.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *