foradia subscriutegrat

El Moniàtic celebra la tretzena edició a diferents espais d’Alcoi

Dins de la programació d'aquest festivalet independent, que se celebrarà a l'últim cap de setmana de setembre, hi ha més representació femenina que mai

El Moniàtic celebrarà a finals del mes de setembre la seua tretzena edició. El barri del Partidor serà l’escenari principal d’aquest festivalet independent en el que hi haurà molta música i activitats gratuïtes per a tots els públics.
El dissabte 30 de setembre des del matí fins a la nit hi haurà una programació molt completa que començarà amb la ruta guiada ‘Els espais de l’Ovidi’, que anirà des de l’escultura ‘Faré Vacances’ al passeig Ovidi Montllor. Jordi Tormo s’encarregarà de dirigir aquesta activitat que s’iniciarà a les 9:30h. Ja cap a les 11:30h, al solar del carrer Forn de Vidre, tindrà lloc l’actuació de la Banda del Patinet, i seguidament, serà l’hora del vermut, on Clara Andrés aprofitarà per a presentar el seu treball Capfico amb l’acompanyament d’Estela Tormo.

A la vesprada, a les 17:30h s’ha convocat a la plaça Ramón i Cajal, una manifestació en suport al CSO Cals Flares, ja que el seu desnonament està previst que es duga a terme el pròxim dia 5 d’octubre. L’itinerari finalitzarà al solar del carrer Sant Rafel, on es duran a terme els concerts d’Splash Roasters, Vostok, Tercer Sol, Al·lèrgiques al Pol·len, Morreadoras, i Faixa. Per a anar calfant motors tots aquells que estiguen interessats podran escoltar la llista de cançons a l’Spotify cercant ‘Moniàtic 2023’. Al recinte hi haurà menjar i beguda a preus populars, i també s’habilitarà un punt violeta per tal de garantir que tothom gaudisca d’aquesta festa amb total llibertat.

Abans d’aquest dia carregat d’activitats, el dijous 28 a les 20h, Cristina Gómez actuarà amb el seu monòleg ‘Tonta’, al pub l’Escenari; i el divendres, la llibreria Detroit serà l’escenari de la presentació de la novel·la gràfica Ronson de César Sebastián, a càrrec de Pau Valls. Seguidament, la programació es traslladarà al pub El Petroli, a partir de les 20h, per a fer una sessió de música i art de la mà de DJ Rude Sei i les il·lustracions Inkkatt, Nevee Blu Majo_Art i Sofia Santam.

El Moniàtic és un festival que és autogestionat i independent i que s’organitza per persones i col·lectius que participen de forma voluntària i sense ànim de lucre, amb l’objectiu de crear una programació cultural lliure, participativa i combativa; per això, s’ha de destacar que enguany hi haurà més presència femenina que masculina, cosa que per als organitzadors del festival “mostra el compromís del col·lectiu per donar cabuda a artistes que reuneixen uns requisits ben clars, com són la perspectiva de gènere, la proximitat o la llengua, i que sovint no troben espais on actuar a les comarques”.

Per a aquesta tretzena edició s’ha decidit que la temàtica siga la defensa de Cals Flares, ja que molt prompte hi haurà un nou intent de desnonament. Aquest edifici ha sigut un lloc d’encontre per a dur a terme activitats formatives, educatives i d’oci, i que ha servit per a cohesionar al veïnat del barri del Partidor. A més, molts han treballat de forma desinteressada per a mantenir aquest edifici abandonat en bones condicions, mentre que la seua propietat passava d’uns a altres “amb l’únic propòsit d’especular”, indiquen. Ara mateix el SAREB és el propietari d’aquest edifici, una entitat creada amb diners públics popularment coneguda com a “banc dolent”, i que treballa per impulsar el desnonament.

Font: Redacció./


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *