foradia subscriutegrat

Les Falles de Gandia són declarades Festa d’Interés Turístic Nacional

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha anunciat aquest reconeixement es publicarà durant la setmana de l'11 de setembre al BOE

Les Falles de Gandia estan de celebració, i és que, tal com ha anunciat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha declarat aquesta festa com a Festa d’Interés Turístic Nacional. I és que durant la vesprada del 6 de setembre Pilar Bernabé, delegada del Govern, va telefonar Prieto per comunicar-li que aquest reconeixement eixirà publicat durant la setmana de l’11 de setembre al BOE.

L’alcalde ha recordat que aquesta declaració s’ha estat treballant durant molt de temps i que fa uns mesos es va dur a terme una potent inversió des de Turisme per a donar a conéixer aquesta festivitat i les seues particularitats, com el bateig faller, el Museu Faller o el treball que es va en matèria de diversitat. “Hem d’agrair a la Federació la labor que han realitzat per a preparar l’expedient i la memòria justificativa, i fer aquest agraïment extensiu als tècnics de diversos departaments que han treballat en el document per a aconseguir que les falles siguen declarades d’Interés Turístic Nacional”. També ha felicitat els regidors de Falles des que es va iniciar l’expedient com Nacho Arnau, Adrià Vila i ell mateix, qui en el seu moment va ser el regidor de les Falles. També les executives de les Falles que durant aquest temps han treballat per a emplenar l’informe, i a més a més, a les comissions falleres de la ciutat. “Hem de mantindre els estàndards d’excel·lència en la festa i reconéixer a les moltíssimes persones implicades en aquesta fita” ha destacat José Manuel Prieto.

Durant la compareixença el president de la Federació de Falles, Telmo Gadea, s’ha recordat que les Falles de Gandia van ser declarades Bé d’Interés Cultural en 2015 i reconegudes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO en 2016, i que durant la tramitació es van canviar alguns paràmetres que atorgaven el reconeixement pel que va caldre modificar l’expedient. Gadea ha mostrat la seua felicitat pel reconeixement i ha volgut aprofundir en dos aspectes. El primer, que l’expedient feia anys que es tramitava i, el segon, que les regulacions que regeixen l’obtenció d’aquesta distinció prohibien en el seu moment aspectes com ara la promoció de falles per mitjans digitals. “Hem passat per moltes etapes, hem presentat l’expedient un parell de vegades i finalment ens unim a la Setmana Santa, constituint les dues festivitats més importants a la nostra ciutat”. “Ja sabíem que les Falles són una festa d’Interés Turístic Nacional, però necessitàvem la catalogació oficial, que estiguera per escrit. Això és impressionant per a la ciutat i per al món dels fallers en general. S’ha aconseguit gràcies a la suma de moltes persones i molts grups que han ajudat any rere any a ser una realitat. També hem d’agrair la implicació personal de l’alcalde. L’èxit ha de ser compartit i vull ser extremadament generós, des dels fallers i falleres més humils fins al president de la Federació de Falles o l’alcalde, tots hem de gaudir d’aquesta fita i de tindre unes falles a l’altura de les festes més importants a la Comunitat Valenciana” va concloure Gadea.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *