foradia subscriutegrat

La Verge dels Lliris ocupa part de la programació d’actes del mes de setembre

Realment el dia de la patrona és el dia 21 d'agost, però els dies grans d'aquesta celebració es traslladen al mes de setembre perquè tots els alcoians i alcoianes puguen gaudir d'aquesta festivitat

El dia 21 d’agost se celebra el dia de la Verge dels Lliris, però, per a poder apropar aquesta festivitat a tots els alcoians i alcoianes, els actes més importants que es duen a terme per a commemorar a la nostra patrona se celebren durant el mes de setembre. Així i tot, en eixe 21 d’agost ja van realitzar-se diferents actes religiosos. Una vegada va començar setembre, el divendres dia 1 de setembre va col·locar-se a la façana de l’Ajuntament el cartell anunciador d’aquestes festes patronals, una obra de Paqui Clavellinas Torres, directora de l’Acadèmia de d’Art Bocetos.

Justament una setmana després es durà a terme una Hora Santa, preparada per Hakuna, i l’endemà, els xiquets i xiquetes seran els protagonistes de la programació gràcies al concurs infantil que es farà a l’Àgora.

El dilluns 11 es farà la presentació de la revista Lilia, al Saló Rotonda del Círculo Industrial. La seua portada ha sigut feta per Elio Hellín, de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi. En el dimarts 12, es farà una missa en l’església de Sant Maure i Sant Francesc, en la qual participarà l’Orquestra Simfònica Alcoiana. L’encarregat de recitar el pregó enguany durant aquest acte serà el Canonge de la Catedral de València.

En els dies 13, 14 i 15 de setembre es durà a terme un solemne tríduum en honor a la Mare de Déu dels Lliris a la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc, a càrrec del predicador el Reverend Sr. Rosendo Soler Miró, director de la Comunitat Salesiana d’Alcoi. A banda, cadascun d’aquests dies estarà dedicat a un col·lectiu: el dia 13 serà l’Homenatge a la Família, el dia 14 a les cambreres i associats a la patrona, i finalment, el dia 15 estarà dedicat a la infància i a la joventut.

El dissabte a banda de fer el volteig de campanes de la mà de la Colla de Campaners d’Alcoi, i la celebració d’una missa presidida per l’arquebisbe de València, Enrique Benavent, a la vesprada es farà el trasllat de la imatge de la patrona fins a la plaça d’Espanya per a dur a terme l’acte de l’ofrena de flors, on participaran el grup de Danses Carrascal, xiquets, joves, institucions de la ciutat, cambreres i associats de l’Arxiconfraria i feligresos en general. L’acte finalitzarà amb un castell de focs artificials i el trasllat de la Mare de Déu dels Lliris a la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc.

El diumenge 17 de setembre se celebrarà l’acte més multitudinari d’aquesta festivitat, la Romeria a la Font Roja. El dia començarà amb una despertada a les 6 del matí, i a partir de les 6:45 començarà el trasllat de la imatge des de l’església de Sant Maure i Sant Francesc fins a la Font Roja, seguint el tradicional itinerari. En l’acte participaran les filaes Muntanyesos i Aragonesos. Cap a les 10:30h la imatge arribarà al final del camí, i es donarà pas a un esmorzar de cabasset. A les 12 es farà una missa davant del santuari on participarà el Cor d’Alcoi, la Casa d’Andalusia i el Grup de Danses Carrascal. Cal destacar que durant aquest dia hi haurà servei especial d’autobusos, des de les 6:30h fins a les 18h, amb eixides cada 20 minuts des del carrer Sant Tomàs amb un preu de dos euros, menys per a jubilats i menors de 4 anys, que tindran accés gratuït.

Des de l’Ajuntament d’Alcoi es demana als participants que col·laboren en la neteja i el manteniment del paratge, així com en les indicacions que efectuen els organitzadors i col·laboradors.

Finalment, el dia 19 de setembre, els actes en honor a la Verge dels Lliris s’acomiadaran fins a l’any que ve amb una missa d’Acció de Gràcies a la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *