foradia pressupostparticipatiualcoi

117 milions d’euros costarà renovar la línia Alcoi-Xàtiva

El Consell de Ministres ha autoritzat la licitació per a dur a terme aquestes obres de renovació d'aquest tram de la línia que té un total de 64 quilòmetres

El Consell de Ministres ha autoritzat al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, a licitar, a través d’Adif, les obres de renovació per als 64 quilòmetres de via entre Alcoi-Xàtiva. Concretament en les actuacions entre Xàtiva-Ontinyent i Ontinyent-Alcoi, se superaran els 117 milions d’euros de pressupost.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha mostrat la seua satisfacció, i ha declarat que: “Ja vam dir que no parlàvem d’una promesa, sinó d’una realitat. Estem veient com el Govern d’Espanya compleix amb la seua paraula, tindrem una inversió històrica per a dur a terme una actuació demandada des de fa molts anys i que és molt necessària per a Alcoi i els municipis de les nostres comarques. Des de la creació de la línia fa més d’un segle, no s’havia invertit tant en ella”.

En principi la previsió era licitar cadascun dels trams per separat, però, finalment, després de fer diverses reunions entre l’Ajuntament i el Ministeri, Adif i Renfe, es va decidir fer-ho conjuntament perquè s’executen de manera simultània i amb una major agilitat. Una vegada estiguen adjudicades, el termini d’execució serà de 64 setmanes.

L’actuació, a més de ser una reivindicació històrica, proporcionarà un augment de les freqüències, que com vol destacar el govern alcoià, “ja s’han recuperat les anteriors a la pandèmia”. També s’incrementaran les condicions d’eficiència i fiabilitat de l’explotació ferroviària i la regularitat del trànsit, augmentant la velocitat de la circulació i reduint els temps de viatge, a més d’optimitzar les labors de manteniment. En les obres es farà una renovació completa de la línia, substituint tots els elements de la superestructura: carril, travesses, balast i aparell de via. També s’adaptaran diferents estructures a la futura electrificació de la línia i s’actuarà en els ponts metàl·lics i en les estacions, on incrementaran la longitud de les andanes i adequaran el paviment. Tots aquests treballs es completaran amb la comprovació dels elements de drenatge, amb treballs en talussos, tractament i protecció de trinxeres i terraplens; operacions tècniques per a relacionar entre si tres passos a nivell i adequar els accessos; i l’execució de tancaments antivandàlics.

La renovació està dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, que té entre les seues metes el Desenvolupament d’infraestructures fiables, sostenibles, resilients i de qualitat.

Aquesta serà la inversió més gran que es farà des del govern central a la ciutat, encara que anteriorment s’han fet altres com els 70 milions per a la variant de l’A-7.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *