foradia subscriutegrat

Amàlia Garrigós pregonera a la Fira Modernista

La periodista serà l'encarregada de posar el text i la veu en l'acte que se celebrarà el dia 22 de setembre a les 19:30h, i que donarà inici a la desfilada pels carrers del centre de la ciutat, i també als dies més importants d'aquest esdeveniment

La periodista alcoiana, Amàlia Garrigós, serà l’encarregada d’escriure i llegir el pregó que donarà inici als actes més multitudinari de la Fira Modernista d’aquest 2023. La lectura tindrà lloc el divendres 22 de setembre, a les 19:30h a la plaça d’Espanya, i després d’aquest moment, començarà la desfilada pels carrers del centre.

Garrigós és una de les veus autoritzades de la comunicació al País Valencià, i així s’ha demostrat en les més de tres dècades de ràdio i televisió que avalen la seua trajectòria.

Durant la seua trajectòria ha estat als informatius de Televisió Espanyola, i a posar en marxa la primera ràdio pública valenciana, Ràdio 9. També va ser una de les cares més populars dels primers anys de Canal 9, amb espais com Carta Blanca, i va ser la veu de programes d’actualitat, informació general, institucional i política, i més tard, especialitzant-se en continguts culturals. Ha fet programes com Passatge a la nit, El Jardí de les delícies, o l’informatiu, Alta Fidelitat.

Al 2013 va rebre el Premi al Suport a la Música en Valencià del Col·lectiu de Músics Ovidi Montllor, i el Premi al Millor Programa d’Innovació en 2015 de Ràdio Associació de Catalunya pel seu pòdcast ‘El Mural’, que també va ser reconegut com a millor proposta en 2016 als Premis Tirant; i en 2018 el seu programa d’À Punt, Territori Sonor, també va rebre el guardó de la revista digital Tres Deu.

La periodista, a més a més, també col·labora amb El Grat, i ha presentat diverses vegades la gala dels Palmells. Enguany tornarà a repetir com a mestra de cerimònies. I és que la periodista, està molt lligada a la cultura i actualment continua fent diferents pòdcasts i projectes relacionats amb la seua divulgació, com el dedicat a les arts escèniques, ‘Les cinc llunes’, per a la ràdio pública valenciana.

Actualment segueix en el projecte pioner d’un pòdcast museístic valencià, el del Centre del Carme Cultura Contemporània, CCCC Pòdcast, que ha rebut recentment el reconeixement a Millor Pòdcast d’Innovació 2023 dels Premis Sonor, convocats per Catalunya Ràdio.

Enguany també ha publicat dotze episodis del primer pòdcast, ‘Llegim a l’andana’, dedicat a la literatura infantil i juvenil.

Segons ha comentat Amàlia Garrigós, està “unida, umbilicalment, al seu Alcoi natal”, i assegura que li agrada passejar per la ciutat “mantenint una mira primigènia que li fa apreciar el singular llegat de l’arquitectura fabril i els edificis modernistes de gran bellesa”, i afegeix que “la banda sonora de la meua infantesa és la melodia rítmica que generaven els telers de les fàbriques. Una cantarella que ressonava al meu cor, cada dia, durant el camí de ma casa a l’escola”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *