foradia pressupostparticipatiualcoi

Bombers Valencians col·laboren en el rescat d’afectats a les inundacions de Líbia

El Consorci Provincial de Bombers de València, cooperarà amb 15 components de la seua Unitat de Rescat en Emergències i Catàstrofes, i amb més de 1.600 kg de material de rescat

La Unitat de Rescat en Emergències i Catàstrofes del Consorci Provincial de Bombers de València ha viatjat a Líbia per tal d’ajudar a altres equips en el rescat d’afectats a les inundacions provocades per la tempesta Daniel que ha deixat a més de 6.000 persones mortes i milers de desapareguts. Fins a aquest país es desplaçaran 15 membres d’aquesta unitat, que centraran els seus treballs a Derna, una ciutat a la costa nord que ha quedat pràcticament submergida per l’enderrocament de dues preses provocat per les pluges torrencials dels últims dies.

Aquesta delegació valenciana també portarà 1.600 kg de material tècnic i sanitari, i treballarà conjuntament amb els dotze voluntaris de l’ONG valenciana IAE (Intervenció, Ajuda i Emergències), que està especialitzada en la investigació amb gossos.

Avelino Mascarell, diputat de Medi Ambient, i president del Consorci de Bombers, ha destacat “la gran experiència de l’equip de la UREC en entorns d’estructures col·lapsades, que serà d’enorme ajuda a l’hora de coordinar-se amb la resta d’efectius mobilitzats en la zona, tant locals com procedents d’altres països”. A més a més, ha explicat que: “L’ajuda de la delegació del Consorci pot ser fonamental en la cerca i localització de víctimes”, i és que ells ja van estar al terratrémol de Turquia en el mes de febrer, on l’equip va rescatar a diverses persones atrapades sota els enderrocs.

El responsable de l’expedició, Ramón Pérez, ha explicat que: “L’objectiu és localitzar persones que puguen estar atrapades en estructures que s’han vist afectades per les inundacions”, per això portaran material de rescat urbà i aquàtic, a més de material mèdic i sanitari.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *