foradia pressupostparticipatiualcoi

Xàtiva premia l’ús del valencià al comerç local

L'establiment premiat ha sigut 'La Tenda de l'Estudiant' que ha rebut el primer premi amb una dotació de 1.000 euros per la seua tasca de potenciar, valorar i guardonar la llengua pròpia

L’Ajuntament de Xàtiva, amb la col·laboració de la Diputació de València, ha premiat quatre comerços en els III Premis de l’Ús del Valencià en el Comerç Local per la seua tasca de potenciar, valorar i guardonar la llengua pròpia en els establiments comercials.

Enguany l’establiment guanyador ha sigut La Tenda de l’Estudiant, amb un premi valorat en 1.000 euros. El segon premi, de 900 euros, ha sigut per a A Tarús. En tercera posició i un premi de 800 euros ha quedat El Mirador del Passatge, i finalment, la Societat Musical La Primitiva Setabense, Escola de Música La Vella, amb 700 euros.

El premi estableix una única modalitat on es reconeixia l’ús del valencià en la retolació, tant exterior com interior, i en material imprés. Al concurs podia presentar-se qualsevol empresa, comerç, o servei que faça la seua activitat en un establiment ubicat Xàtiva. Els únics que no podien presentar-se eren els guanyadors de les convocatòries 2021-2022.

Alfred Boluda, regidor de Política Lingüística, ha expressat que: “Aquesta és la tercera edició dels premis i la voluntat de l’Ajuntament de Xàtiva és continuar fent aquesta iniciativa en els pròxims anys. És important fomentar l’ús social del valencià en tots els àmbits, per la qual cosa animem els comerciants i les comerciantes a utilitzar el valencià en els seus locals”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *