foradia subscriutegrat

‘Regala igualtat’ és la nova campanya nadalenca a Xàtiva

Enguany arriben a la quarta edició d'aquesta iniciativa en la qual lluiten contra l'ús sexista dels jocs i joguets

L’Ajuntament de Xàtiva ha arribat a la quarta edició de la campanya ‘Regala Igualtat’, que està coordinada per la Regidoria de Dona i Igualtat. La iniciativa és dirigida a tota la comunitat educativa de la ciutat, i té com a objectiu sensibilitzar a la població sobre la necessitat de fer un ús responsable i no sexista dels joguets i del joc per tal de fomentar la igualtat, el respecte i la cooperació. Per a la campanya s’ha fet un vídeo i un decàleg digital dirigit a les famílies.

Segons expliquen des del consistori xativí, a través del joc es reflecteixen idees i valors, però també contravalors, prejuís i estereotips contra els quals s’ha d’actuar. Com han comentat les tècniques d’aquesta àrea, “la coeducació és l’alternativa perquè no es reproduïsquen aquests models estereotipats. Si a les xiquetes i xiquets se’ls impedeix potenciar part de les seues habilitats, s’estarà limitant a la dona i a l’home del demà. A més a més, es perpetuen rols i estereotips que empobreixen la societat”.

I és que, un dels objectius d’aquesta campanya és fomentar que no hi ha joguets específics per a xiquetes i xiquets, i que tots són vàlids per a tots i totes.

També indiquen que els joguets han d’aportar aprenentatges, per això, és millor assegurar-se que faciliten la relació entre iguals i que eviten la transmissió d’estereotips i rols, i que potencien la cooperació en lloc de la competitivitat i la violència.

Des de l’Ajuntament de Xàtiva es posarà en circulació, sota el lema ‘No condiciones el seu futur, #regalaigualtat’, un decàleg de recomanacions per tal d’evitar comportaments sexistes a l’hora de comprar els regals en aquestes dates.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *