foradia cdturisme

La peatonalització torna a estar en el punt de mira

El divendres el regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez, va informar de que el Tribunal Superior de Justícia ha anul·lat el procés de peatonalització del centre d'Alcoi. A partir d'eixe moment, no han deixat d'aparéixer les reaccions d'algunes de les formacions polítiques i de la societat alcoiana

Feia temps que en Alcoi no es parlava de la peatonalització, i quan pareixia que tot estava tranquil, el Tribunal Superior de Justícia ha comunicat la sentència a la demanda que van posar els veïns i veïnes que formen ‘Plataforma Centro Digno’. Per a comunicar-ho, Jordi Martínez va convocar als mitjans de comunicació, i allí va explicar que la conversió en zona de vianants del centre queda anul·lada, però que, com aquesta sentència encara no és ferma es pot recórrer. Segons va explicar l’edil, aquesta anul·lació s’ha fet per no estar ben feta la forma de fer l’ordenança, però que no es diu res del fons, és a dir, de dur endavant aquesta peatonalització. Mentre no hi haja una sentència ferma, Alcoi continuarà mantenint la zona per a vianants, i continuarà tramitant les sancions, encara que no es cobraran fins que no s’acabe aquest procés judicial. Martínez, va explicar també que, com s’ha de fer una ordenança de Zona de Baixes Emissions, ahí s’inclourà la normativa de la peatonalització, amb els canvis que van a fer-se. Jordi Martínez, deixa clar en tot moment, que des del govern local continuaran treballant a dur endavant aquest projecte, i que obrirà un procés participatiu amb “la intenció d’apostar per una ciutat més verda i amb una mobilitat sostenible”.

Malgrat que a aquest tema no feia falta sumar-li polèmiques, ja que hi ha opinions de tota classe, encara ha sigut més gran per culpa d’unes publicacions realitzades pel Partit Popular a les seues xarxes socials. Primer va ser una publicació en la qual es podia llegir que el Tribunal Superior de Justícia ha indicat que la peatonalització és “il·legal”. No va faltar temps perquè els socialistes contestaren a aquesta publicació argumentant que el PP “manipula”, i explicant novament el que Jordi Martínez va explicar en roda de premsa. Poc després, els populars van continuar carregant contra el govern, al qual va qualificar de “totalitari” amb un vídeo on es veu com Jordi Martínez no deixa entrar a la regidora del PP Lirios García i a Neus Úbeda a la roda de premsa. En aquest vídeo està transcrita la conversa que mantenen els dos regidors. Martínez argumenta que els regidors tenen els seus espais per a poder consultar, com plenaris i comissions, i que això és una roda de premsa per a professionals. A aquests arguments la popular pregunta que si poden entrar solament d’oients, a la qual cosa el cap de Mobilitat Sostenible respon amb un “no”. Una vegada més la resposta del PSPV-PSOE Alcoi no va tardar, i de seguida van tornar a acusar al PP de manipular, i de fer “teatre” (aclarint el seu respecte als artistes). Novament, van argumentar que la roda de premsa era per a mitjans de comunicació, i que hi ha altres canals per als grups polítics. A més a més, declaren que: “La senyora Úbeda, professional de la comunicació, hauria de respectar més a la premsa i a les persones que grava de forma il·legal”.

El Partit Socialista, a banda, ha fet un comunicat defenent-se, ja que s’ha parlat més de la guerra entre les dos formacions que de la mateixa sentència. En el dit text, han explicat que: “Sense avisar que l’assessora Neus Úbeda estava gravant d’amagat i sense cap escrúpol la conversa que estaven tenint el Tinent d’Alcalde Jordi Martínez, i la senyora García, explicant que únicament era una roda de premsa per a mitjans de comunicació per a atendre les preguntes d’aquests, la regidora García ha teatralitzat una sèrie de preguntes perquè se’ls diguera que no podien assistir i utilitzar-la en un vídeo posterior”, i continuen reafirmant-se de que els partits polítics tenen el seu espai, i que pot accedir a la roda de premsa que es penja al canal de Youtube (encara que a hores d’ara no està publicada, però sí que hi ha un xicotet vídeo explicatiu a les xarxes socials de l’Ajuntament d’Alcoi).

Per als socialistes “l’única intenció de la regidora García era provocar una conversa perquè els indicara que no podien assistir a una roda de premsa de professionals i fabricar així de la mà (oculta i covarda) de Neus Úbeda una polèmica “marrullera” més”. “Mai en aquest Ajuntament s’havia utilitzat l’enregistrament sense coneixement del qual se li grava i deixa molt lluny aquelles paraules del portaveu Carlos Pastor en la qual parlava de lleialtat institucional”, continuen insistint els socialistes.

Deixant a una banda aquesta polèmica que res té a veure amb la conversió del centre en zona de vianants, a més de trobar opinions de tota classe a les xarxes socials, a favor i en contra, els que també han volgut pronunciar-se han sigut els de Guanyar Alcoi, a través d’un comunicat del seu portaveu, Sergi Rodríguez. El regidor de la plataforma municipalista ha afirmat que: “En general quan parlem amb les veïnes i veïns d’Alcoi se’ns fa arribar que se’ls té poc en compte a l’hora de prendre decisions i que estan molt poc informats del que es fa. Nosaltres fa anys que diem que el govern s’ha de creure més la participació ciutadana i fer-la transversal a totes les seues accions, però quan plantegen un procés participatiu sembla que ho fan per complir l’expedient i prou. En l’assumpte de la peatonalització la falta de participació ha quedat clara. Nosaltres hem defés sempre la peatonalització, però hem plantejat queixes a les formes, a com s’havia portat a terme, i la sentència que s’ha anunciat només fa que confirmar que no eren correctes del tot i que ara cal corregir”. Rodríguez també indica que des de Guanyar Alcoi volen denunciar que “el govern s’excusa amb els retards en l’execució de l’aparcament de la Riba, plantejat com una solució”, i que “plantegen l’augment d’aparcament com una solució, però això el que farà serà animar a fer que la ciutadania vinga en cotxe al Centre i augmentar el trànsit. L’objectiu hauria de ser sempre reduir el trànsit de cotxes i per això, s’ha de facilitar les alternatives per a moure’s dins de la ciutat i no només desplaçar trànsit d’uns carrers a altres”.

Guanyar Alcoi deixa damunt de la taula la seua proposta, que asseguren que s’està duent a terme a altres localitats i que està tenint bons resultats, i que són les zones d’aparcament amb prioritat per a residents dels barris que faciliten l’aparcament a les veïnes i veïns de la zona, però no que augmenten el trànsit perquè no representen una crida a desplaçar-se en cotxe.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *