foradia subscriutegrat

Alcoi treballa per una mobilitat sostenible a la ciutat

Dins del projecte d'Smart City, i aprofitant que s'està celebrant la Setmana Europea de la Mobilitat, l'Ajuntament d'Alcoi ha donat una sèrie de dades sobre el funcionament dels carrils bici de la ciutat, i ha estat explicant accions que van a dur-se a terme per a millorar la mobilitat per la ciutat, fent que siga més ràpida i mediambientalment més saludable

Durant aquesta setmana s’està celebrant la Setmana Europea de la Mobilitat, i per això, des de l’Ajuntament d’Alcoi han aprofitat per a explicar com s’està treballant per fer Alcoi més sostenible en l’àmbit de la mobilitat. En roda de premsa, Toni Francés, alcalde de la localitat, i Jordi Martínez, regidor de Mobilitat Sostenible, van estar oferint una sèrie de dades de com han estat funcionant els carrils bici que hi ha actualment a la ciutat. Segons van indicar els edils, durant aquest any s’ha incrementat l’ús dels carrils ubicats a El Romeral, i el de la zona de la passarel·la de Cocentaina, i és que a hores d’ara, pel d’El Romeral ja han transitat 77.669 persones des de principi d’any, i en la passarel·la s’han registrat 47.042 accessos fins al mes de setembre.

Pel que fa al nou carril bici que va des de País Valencià fins al polígon Cotes Baixes, des del mes de juny que va començar a utilitzar-se, s’han registrat 22.544 usuaris (des del 6 de juny fins al 19 de juliol). A més a més, l’alcalde va informar que el govern del PP de la Generalitat Valenciana ha premiat el projecte del carril bici.

Altres de les dades que van donar els regidors van ser la de l’augment d’usuaris de l’autobús, arribant ja al milió, superant la xifra ja de 2022, o que s’ha reduït considerablement el CO₂ als espais convertits en zona de vianants. També van comentar que s’estan fent servir més els punts de recàrrega per als vehicles elèctrics, i que durant aquest 2023 s’han rebut més peticions de subvencions per a vehicles elèctrics.

Una vegada es van donar totes les dades, va ser el torn d’anunciar les accions que es desenvoluparan ara per a continuar treballant en aquest àmbit. I és que, va a dur-se a terme un projecte de mobilitat intel·ligent que té com a objectiu reduir la contaminació ambiental, millorar la mobilitat i fer un càlcul adaptatiu del temps que s’està al vehicle. Tot açò està fent-se a través d’un sistema intel·ligent que s’ha implantat als carrers Entença, Santa Rosa, Oliver i Alameda Camilo Sesto, en el qual els semàfors aniran calculant el trànsit que hi ha perquè el temps d’espera en els semàfors siga menor, i que la circulació puga ser més fluida per la ciutat. De tal manera que el que es pretén aconseguir és reduir el temps del viatge, reduir el temps que s’està parat als semàfors, i reducció en el nombre de parades (és a dir, no parar en un semàfor si no és necessari).

Tot açò s’obtindrà gràcies a la instal·lació de fibra òptica que registra totes les dades i les porta al centre de control de l’Ajuntament, on s’anirà configurant el trànsit. En aquest centre de contro també es registren altres dades com les dels usuaris dels carrils bici, o les dels punts de càrrega que hi ha a la ciutat.

A més a més, també es posarà en marxa un projecte pilot per a donar prioritat al transport urbà. S’instal·laran uns dispositius a autobusos de la línia 1 i de la 3, i també a diferents interseccions del seu recorregut. Gràcies a aquests dispositius s’intentarà que el semàfor sempre estiga en verd per als autobusos, de tal manera que el trajecte durarà menys i, per tant, hi haurà més freqüències fent més accessible el transport públic a la ciutadania.

Totes aquestes iniciatives estan dins del projecte Smart City que l’Ajuntament d’Alcoi porta anys desenvolupant per tal d’utilitzar la tecnologia amb l’objectiu de millorar el dia a dia de la ciutadania.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *