foradia subscriutegrat

Bocairent treballa en la prevenció d’incendis

Gràcies a una ajuda de 37.719 euros de la Generalitat Valenciana, s'ha permés augmentar les faixes de seguretat a la Serra de Mariola

El dia 5 de setembre, Bocairent va començar uns nous treballs forestals a la Serra de Mariola. Aquestes accions estan previstes en el Pla Local de Prevenció d’Incendis, i concretament, amb elles, el govern local vol tenir una faixa de seguretat entre el mas de Tollos i la urbanització Pinatell. L’objectiu és crear discontinuïtat en la vegetació d’aquest punt del parc natural.

Aquest tallafoc es farà gràcies a tasques de desbrossament, poda i reducció puntual d’arbratge als dos laterals del camí existents, que també es condicionarà. La faixa de seguretat tindrà una amplària de 40 metres aproximadament, i permetrà limitar la zona d’afecció de l’incendi, en cas de produir-se.

Els treballs compten amb un pressupost de 37.719 euros, i són finançats completament amb una ajuda que l’Ajuntament de Bocairent ha rebut per part de la Generalitat Valenciana. Ximo Carbonell, regidor de Medi Ambient, ha comentat que: “Treballarem per a obtindre el màxim de recursos per a executar el màxim d’accions en un àmbit tan important”, i s’ha mostrat satisfet, ja que s’espera que les actuacions estiguen finalitzades durant la primera setmana d’octubre: “Per a eixa data tindrem ja operativa la brigada forestal municipal, que està ara en procés de selecció, de manera que continuarem implementant accions de prevenció en els pròxims mesos”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *