foradia subscriutegrat

Cocentaina presenta l’edició 677 de la Fira de Tots Sants

En l'acte, que va estar conduït per l'humorista Eugeni Alemany, es va presentar la programació, les novetats d'enguany, i com no podia ser d'altra forma, el cartell d'aquest 2023

El Palau Comtat de Cocentaina ha acollit la presentació 677 edició de la Fira de Tots Sants, que se celebrarà enguany entre els dies 1 al 5 de novembre. Eugeni Alemany, el conegut humorista, va encarregar-se de conduir aquest acte en el qual va comptar amb un gran nombre de públic assistent, i que, a més a més, va fer-se en un format diferent d’anys anteriors, ja que Alemany va fer una espècie de ‘late night’ televisiu.

La nit va començar amb un dels moments que més ganes tenia la gent, i era conéixer els assistents: la descoberta del cartell de Fira 2023. Moisés Gil, autor de l’obra, va pujar a l’escenari i explicar la seua obra, en la qual es fa homenatge als 50 anys del cavall com a símbol de l’esdeveniment, i que ara podria dir-se que és el distintiu més reconeixible de la Fira de Cocentaina.

Seguidament, es va dedicar un bloc a diferents persones i entitats molt representatives de la fira contestana: les Mestresses de Casa (encarregades de l’Esmorzar de Fira del dia 1), l’Associació Bonsai de Cocentaina (la qual acumula més de 30 anys d’exposició de Fira), i fins i tot, amb l’aparició del Rei Pere IV, monarca que va entregar el Privilegi de celebrar la fira. Aquesta última part va estar de la mà del grup local l’Espardenya Teatre.

Ximo Gadea, persona que llegirà el Privilegi en aquest 2023, va protagonitzar en aquest acte un dels moments més emotius, ja que va dedicar unes paraules d’agraïment per la seua designació, i va recordar els seus moments d’infantesa anant a la Fira, especialment amb son pare, que va ser exalcalde de la localitat.

Marcela Richart, regidora de Fira, va ser l’encarregada d’explicar les principals novetats, entre les quals destaquen: el programa d’exposicions, les presentacions de llibres i jocs a l’estand central, la Zona de Degustació, el Sol a Sol amb Perversió, el Fira i Festa amb concerts de Ximo Bayo, El Diluvi, i Xavi Sarrià; i també, les actuacions de carrer i l’espectacle de cloenda, el Porrat Valencià amb el Botifarra. Richart també ha assenyalat dos noves campanyes: ‘En Fira posa’t el brusó’, que té com a objectiu popularitzar i animar als veïns i Veïnes a portar el brusó negre de Fira; i ‘Un record, una postal’, una campanya realitzada en col·laboració amb Correus perquè els assistents a la Fira puguen enviar postals a les seues persones estimades des dels estands d’informació.

Jordi Pla, alcalde de Cocentaina, que viurà la seua primera Fira en el càrrec, ha manifestat que: “La Fira és la millor manera de mostrar-nos a la resta del món. Perquè és tot el poble de Cocentaina bolcat en fer un esdeveniment tan bonic i especial”. També ha aprofitat el moment per a fer extensiu l’agraïment a tots els veïns i veïnes, expositors, comerç locals, hostalers, membres de les associacions i entitats, i a totes les persones que directa o indirectament col·laboren per a fer que esta Fira siga cada vegada “més gran i millor”.

L’acte va concloure la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet, que va interpretar l’Himne de Fira.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *