foradia subscriutegrat

Setmana d’activitats amb motiu del 9 d’Octubre

L'Ajuntament d'Alcoi ha organitzat una programació per tal de commemorar i celebrar el Dia del País Valencià amb una fira del llibre en valencià i de productes artesans

El dia 9 d’Octubre el País Valencià celebra el seu dia, i des de l’Ajuntament d’Alcoi han preparat una variada programació per a commemorar aquest dia. Tot començarà amb el dia 5 d’octubre, dijous, de la mà de La Dependent. La companyia de teatre presentarà l’adaptació en ràdio-teatre de Júlia, d’Isabel-Clara Simó a l’IVAM CADA.

L’endemà, per a començar el cap de setmana, a les 18:30h l’escenari de La Glorieta acollirà la inauguració de la Fira del Llibre en Valencià i de productes artesans, que comptarà amb l’actuació de l’alumnat del Conservatori Elemental de Dansa Joan Cantó d’Alcoi. Més tard, cap a les 20h, es farà el tradicional Correfoc a càrrec dels Dimonis Rafolins, que aniran des del Campus d’Alcoi de la UPV fins a la Plaça d’Espanya.

El dissabte 7 d’octubre de matí, al Centre Cultural Mario Silvestre es farà un taller pràctic sobre documents medievals i una visita a l’arxiu municipal. Per a poder participar s’haurà de fer la inscripció al correu arxiu@alcoi.org. Més o menys al mateix temps, a la Glorieta serà el torn d’un taller de treballs manuals oferit pel Grup de Danses Carrascal.

A la vesprada les activitats continuaran en La Glorieta, en aquesta ocasió el Grup de Danses Carrascal realitzarà una actuació, que servirà per a tancar la programació d’aquest dia.

El diumenge 8 d’octubre al carrer Sant Bonaventura tindrà lloc el concurs de paelles. Per a poder participar s’haurà de fer la inscripció en el correu nouoctubre@alcoi.org. En eixe matí serà el Grup de Danses Sant Jordi el que ens mostrarà en un taller com portar els Gegants. Ja a la vesprada, la música serà la protagonista amb un concert de música en valencià, on participaran Desustància i Marco Pompero.

El dilluns 9 d’octubre, serà el dia gran d’aquest cap de setmana tan especial, el dia dels valencians i valencianes. La Glorieta acollirà de matí un taller de risoteràpia impartir per Lídia Laguna, una actuació del grup de Danses Sant Jordi amb motiu de la Festa dels Enamorats, i a la vesprada l’Escola Municipal de Teatre d’Alcoi portarà a l’escenari preparat en aquest parc de la ciutat, la representació de l’obra ‘Tirant l’infant’.

A banda, a les 12h, el Teatre Calderón acollirà, com cada any, l’acte institucional amb motiu del 9 d’octubre en el qual participaran la Corporació Musical Primitiva, la Colla de Dolçaines i Tabals d’Alcoi, i l’actuació de dansa aèria de la companyia de l’alcoiana Sara Bernabeu. Com no podia ser d’altra forma, es llegirà el Manifest del 9 d’octubre, enguany amb la veu de l’actor Pep Sellés, es faran el lliurament de Premis 9 d’Octubre a Paco Blay, i al Centre Ovidi Montllor. Tot aquest acte estarà carregat d’humor gràcies al seu presentador, Xavi Castillo.

A més a més de totes aquestes activitats, cada dia a la Glorieta hi haurà una fira alcoiana i una fireta artesanal amb parades de venda de productes típics, tallers a càrrec de diverses parades de la fira, parades amb menjar, secció d’artesania alcoiana, i la Fira del llibre en Valencià.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *