foradia cdturisme

25é Intercanvi cultural d’escoles d’escacs en Cocentaina “Fira de Tots Sants” 2023

Diumenge 24 de setembre es va celebrar el 25é Intercanvi Cultural d'Escoles d'Escacs a Cocentaina “Fira de Tots Sants” 2023, que ha sigut organitzat pel Club d'Escacs Cocentaina, amb la Col·laboració de l’Ajuntament de Cocentaina i la Diputació Provincial Alacant

El diumenge 24 de setembre es va celebrar el  25é Intercanvi Cultural d’Escoles d’Escacs a Cocentaina “Fira de Tots Sants” 2023, on van participar 13 xiquets, xiquetes i joves procedents d’Alcoi i Cocentaina, de 7 a 14 anys d’edat. Un dels objectiu d’aquest esdeveniment ha sigut potenciar la base d’aquest esport i aproximar en pau i amistat als escolars d’aquestes localitats gràcies als escacs; a més de conéixer, apreciar i gaudir del Patrimoni Cultural i Històric de Cocentaina.

Per a això, a la vesprada, va tindre lloc la Competició per Equips, que va tindre un emocionant començament entre els dos millors equips, ja que l’equip guanyador va demostrar un excel·lent nivell.

El torneig es va jugar sistemàticament entre 6 equips a 2 taulers, en partides de 7 minuts per jugador més 3 segons d’increment per jugada, en un gran ambient. Les partides van ser molt disputades i emocionants, demostrant tots els jugadors un bon i acceptable nivell de joc. Destacar als benjamins del Miguel Hernández d’Alcoi Alex Magán de 9 anys i a Liam Roselló de 7 anys, que van demostrar un excel·lent nivell de joc per a la seua edat, aconseguint véncer a jugadors de major experiència, sent la sensació i els millors jugadors del torneig, donant la sorpresa en véncer a l’equip favorit del Tabiya Alcoi.

Els resultats finals

Amb 9 punts va quedar campió el Col·legi Públic Miguel Hernández d’Alcoi els components de la qual van ser Alex Magán i Liam Roselló. Només van empatar una trobada, vencent en els altres. Alex Magán i Liam Roselló van guanyar en unes emocionants partides als jugadors Gabriel Martínez de 14 anys i a Óscar Pla de 13 anys respectivament, de l’equip favorit del Tabiya Alcoi.

Subcampió va quedar l’Escola d’Escacs Tabiya Alcoi amb 8 punts els components dels quals van ser Gabriel Martínez i Óscar Pla. Van guanyar 4 trobades i només van perdre amb el Campió.

El 3er classificat va ser el Col·legi Sant Francesc d’Assís de Cocentaina amb 5 punts, i els seus components van ser Kilian Cortés i Jordi Vañó. Van guanyar una trobada, van empatar tres, i van perdre un. Jordi Vañó va realitzar un excel·lent torneig, perquè tan sols va perdre amb Liam Roselló que va resultar ser el millor jugador de l’esdeveniment.

4t Classificat va quedar el Col·legi Públic Sant Joan Bosco i el Col·legi Públic Real Blanc de Cocentaina que van jugar junts, també amb 5 punts però amb pitjor desempat. Ells són Marc Peidro, Martín Catalá i Nicolás Jiménez. Van guanyar dues trobades, van empatar un, i van perdre dues.

5° Classificat amb 3 punts va ser el Col·legi La Salle d’Alcoi, i els seus components van ser Manuel Delgado i Álvaro Sal i Roses. Van guanyar una trobada, van empatar un altre, i van perdre tres.

6° Classificat amb 0 punts va ser l’Escola d’Escacs Cocentaina, i els seus components van ser Cristian Moreno i David Catalá. Van perdre totes les trobades, encara que van tindre partides favorables que no van aprofitar.

A continuació, es va celebrar el torneig individual per a decidir al millor jugador de l’esdeveniment, entre els millors taulers, Alex Magán del Tabiya Alcoi més ben primer tauler, i Liam Roselló del Tabiya Alcoi més ben segon tauler. Es va jugar sistemàticament eliminatòries a una partida de 5 minuts, presenciant un bonic espectacle de rapidesa i reflexos en tan poc temps, per part d’aquestes promeses dels escacs. Va resultar vencedor i millor jugador de l’esdeveniment Liam Roselló del Tabiya Alcoi, que va rebre com a premi un trofeu, demostrant un gran nivell de joc i sent la revelació del torneig, ja que ha sigut el més xicotet dels participants amb 7 anys. 2n més ben jugador del torneig també amb trofeu va quedar Alex Magán del Tabiya Alcoi. Els dos també rebran una subscripció anual a la prestigiosa Revista Peó de Rei, de l’Escola d’Escacs del Gran mestre Miguel Illescas.

En la clausura, es van entregar diversos obsequis i Medalles a tots els participants, i Trofeus Commemoratius a tots els equips.

En definitiva, un èxit a seguir en la promoció dels escacs escolars per part del Club d’Escacs Cocentaina, amb el suport i col·laboració del M. I. Ajuntament de Cocentaina, i l’Excma. Diputació Provincial d’Alacant.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *