foradia subscriutegrat

Paraules d’agraïment de Carmen Linares

Discurs Carmen Linares. Filla de Pep Linares, Palmell 2023

Bona vesprada a totes i a tots. En la figura de Pep Linares era molt destacat el tarannà amigable i afectuós amb tot lo món, malgrat haver viscut un munt de malsons.

Primerament, l’època en què va nèixer, 1918 en Batoi, dins una familia molt humil, amb 7 germans. En segon lloc, la manca d’aprenentatge escolar, mai va poder anar a l’escola, i darrerament, el robatori de la seva Joventut per conseqûència de la Guerra INCIVIL en què va participar amb tan sols amb 18 anys.

Per si no haguera sigut suficientment horrorós, al finalizar la guerra va patir la venjança dels vencedors, raó per la qual va haver de realitzar treballs forçats en batallons disciplinaris en camps de concentració. Però encara més, després els varen obligar a fer la mili!

Al remat, va estar lluny de casa, familia i amics, 8 anys! Els que per a tothom són o deuen ser els més bonics de la vida, la Joventut!

Als 28 anys es va casar amb Carmen Montava i Benavent, varen tenir 3 fills. Aquella etapa també fou molt i molt dolenta, jornades laborals de 12, 14 i fins i tot 18 hores. Tot i això no es va rendir i junt amb altres companys es varen organitzar clandestinament per tal d’alleugerar tant de patiment, motiu pel qual sovint va patir detencions, tortura i presó.

A banda d’això i malgrat tot, era un home afable, just, bondadós i molt familiar.

En el seu nom, i en el de tota la seua familia, donem les gràcies més sinceres a EL GRAT, a Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani, a l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació AMIC i a l’Ajuntament d’Alcoi pel vostre reconeixement a Pep Linares i per la meravellosa tasca que heu fet difonent-ho.

Us donem també una carinyosa enhorabona pel resultat tant positiu que heu desenvolupat al llarg d’aquestes 750 edicions del diari.

Font: Carmen Linares./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *