foradia subscriutegrat

Èxit de participació al Mig Any alcoià

No sabem encara quina és la valoració de la ciutadania, del govern local, ni de l'Associació de Sant Jordi als canvis d'enguany a la celebració del Mig Any de la Festa, però, el que sí que s'ha pogut veure és com els carrers d'Alcoi estaven de gom a gom durant tot el dia

Enguany la celebració del Mig Any d’Alcoi ha estat marcada pels diferents canvis que des de l’Associació de Sant Jordi van anunciar fa aproximadament un mes. En Assemblea es va votar fer canvis als horaris, com traslladar el Concurs d’Olleta de la nit al migdia, i que les entraetes començaran a les 18h. Aquestes modificacions van crear la seua habitual polèmica, però, una vegada arribat el dia, s’ha vist com tot el món es va adaptar a les circumstàncies i l’ambient fester va omplir els carrers del centre de la ciutat durant tot el dia.

Des de bé matí les filaes van preparar les seues parcel·les en la Glorieta, i seguidament es van posar mans a l’obra per a fer el millor plat d’Olleta. L’olor del fum de les brases, la música, i un dia un poc fresc, però solejat, van acompanyar a la gran quantitat de gent que va reunir-se en aquest emblemàtic parc alcoià. Cap a les 14:30h es va anunciar que la Filà Magenta va ser la guanyadora d’enguany del concurs d’Olleta, i tot seguit la Glorieta va començar a buidar-se de gent, quedant-se sols uns pocs a dinar allí. La resta va optar per les filaes, o els bars de la zona que tenien reserves fetes des de mesos abans.

A la vesprada, les entraetes van començar a les 18h des de la Font Redona i des de País Valencià, cosa que va fer que no cabera ni una agulla als carrers d’Alcoi. 27 de les 28 filaes van fer sonar marxes mores i cristianes, recordant al públic que sols queden sis mesos per a tornar a gaudir de la festa. Mentrestant, el que va voler va poder continuar la festa a la Glorieta, ja que les filaes continuaven tenint moltes d’elles les seues barres esperant que arribara el seu torn d’eixir a desfilar.

Les entraetes van allargar-se fins ben entrada la nit, i és que, sobre l’1 de la matinada encara hi havia filaes gaudint del seu torn, això sí, sense que en cap moment decaiguera el bon ambient al carrer.

Ara toca saber quina és la valoració de la ciutadania, l’Associació de Sant Jordi, les filaes, i el govern municipal a aquests canvis per tal de saber si aquests nous horaris s’han quedat com una anècdota, o s’implantaran per a les futures edicions d’aquesta festa.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *