foradia subscriutegrat

El Campus d’Alcoi de la UA dedica el seu cicle de cinema a les dones directores

Fins al mes de febrer es projectaran quatre pel·lícules, nacionals i internacionals, dirigides per directores femenines

El Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant, amb la col·laboració de la Fundación Mutua Levante, l’Aula de Cinema de la Universitat d’Alacant, el Col·lectiu 8 de Març, i l’Ajuntament d’Alcoi, han organitzat el Cicle de Cinema de Dones Directores. En total es projectaran quatre pel·lícules fins al mes de febrer.

Aquesta activitat està feta per a denunciar el que es denomina el sostre de cristall, que és limitació vetlada de l’ascens laboral de les dones a l’interior de les organitzacions. Aquest sostre, per a moltes professionals limita que les seues carreres puguen créixer i els impedeix continuar avançant. Una de les professions que és exemple d’aquest problema és la direcció cinematrogràfica.

Amb aquest cicle el que es pretén és homenatjar i visibilitzar a totes aquelles dones que, amb el seu treball han demostrat que el cinema, com tota expressió artística, és més gran gràcies a elles.

En aquest cicle es podrà veure el dia 30 d’octubre la pel·lícula ‘Lady Bird’, de la directora Greta Gerwing, que també ha dirigit recentment ‘Barbie’. El 4 de desembre serà el torn de ‘Te doy mis ojos’ de la directora Icíar Bollaín. Ja per a finals de gener, concretament el dia 29, es podrà veure la pel·lícula de Jane Campion, ‘El piano’; i la famosa Sofia Coppola tancarà el cicle el dia 26 de febrer amb ‘Lost in traslation’.

Totes aquestes pel·lícules es podran veure a l’Auditori de la Fundación Mutua Levante.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *