foradia subscriutegrat

Blanca Martí: Exemple de motivació dins de l’art contemporani

Els nostres artistes al País Valencià

Nascuda a València, ens presenta un treball realitzat des del seu més íntim pensament en el qual intenta reflectir tota la seva personalitat en ell, representant el cim de molts anys de treball i experimentació que fa que les seues obres siguin úniques i amb una frescor sensacional.

La seva obra reflecteix primerament energia, importància i molta solidesa, però sobretot reflecteix molta personalitat. Es tracta de peces on a Martí li agrada invertir en temps a treballar tant la textura com la idea d’escultura, ja que l’artista ens explica que li agrada combinar la tècnica de pintura amb escultura, cosa que es pot apreciar en fermesa, cura i perplexitat que presenten les seves obres. Artista alliçonada i estudiosa, reflecteix a la seva obra la importància de la textura; treballa més la tècnica que el subjectivisme donant a entendre l’espectador com la textura és un dels elements més importants dins de la seva pintura i com afegeix expressivitat i sensacions per crear relacions visuals entre els elements de l’obra i el concepte que transmeten. És per això que a cada sèrie ens mostra diferents trets de la seva història; una vida plena de creativitat i originalitat que mestra amb gran transparència a les seves peces.

Pel que fa a la tècnica, l’artista explora la pintura no com una cosa plana, sinó una cosa matèrica, on el relleu escultòric té cabuda i desenvolupament; llenços que es caracteritzen de dinamisme en què se superposen rectangles de colors càlids i metal·litzats. La seva característica principal a l’hora de fer una obra és la seva varietat i diversitat a l’hora de canviar textures, pinzellades i moviments dins el llenç; artistes com Vicente Colom parlen de com “passa de pintar un quadre impactant, en què utilitza materials agressius –a la manera de Jackson Pollock– a un altre amb veladures subtils i insinuants”. La seva camaleònica forma de combinar diverses tècniques, reverbera la immensitat de tècniques que ha utilitzat al llarg de la seva trajectòria artística que van des de tècniques com la mixta sobre llenç, tècnica mixta sobre tela amb pigments naturals o la tècnica de l’oli acrílic (ja sigui sobre tela o sobre llenç). A la majoria es pot apreciar una pinzellada agressiva, plena de vitalitat i impetuositat.

Martí es presenta no sols com una artista de varietats tecnicistes sinó que també es mostra amb una gran versatilitat expositiva; exhibicions com l’exposició “Arena, aigua i llum” al Palau Colomina (desembre 2017), la Spanish Art a Nova York (novembre/desembre 2021), All you need is ART, Lisboa (març 2022), Art per la pau (abril/maig 2022) a Santa Gallery o “Trascendir el caos en la matèria” a l’Espai Obert Cultural (març/abril 2020). Però sobretot, destacar la seva exposició a Nova York; Dreaming in New York d’aquest any 2022 amb la col·laboració de Saphira and Ventura Gallery i Santana Art Gallery.

Sens dubte ens trobem davant una artista amb una trajectòria dins el món de l’art intensa on es mostra exploració, frescor i gran varietat artística. Les seves obres fan que l’espectador capti la sensibilitat que transmeten les seves peces la qual cosa fa que en vulgui saber més i la qual cosa la mostren com allò que és veritablement; exemple de motivació dins de l’art contemporani.

Font: Yolanda Murcia i Mateo Gamón./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *