foradia subscriutegrat

Montserrat Espallargas Barceló guanyadora del IV Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la Isabel-Clara Simó

El jurat ha decidit per unanimitat que la seua novel·la 'No hi ha demà', havia de ser la guanyadora d'aquesta edició

El jurat del Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la Isabel-Clara Simó, format per Elvira Cambrils Miralles, Marian Díez Picó, i Llúcia Martín Pascual, es van reunir per a triar quina havia de ser l’obra guanyadora d’aquesta edició. Per unanimitat van decidir que ‘No hi ha demà’, havia de ser la guanyadora d’enguany. L’escriptora barcelonesa Montserrat Espallargas Barceló, és l’autora d’aquest treball, del qual el jurat ha destacat que utilitza un llenguatge molt expressiu, que reflecteix l’angoixa i els sentiments dels personatges.

Montserrat Espallargas és llicenciada en Ciències de la Informació i Diplomada en Publicitat i Màrqueting per la Universitat Autònoma de Barcelona. La periodista, escriptora i docent, compta amb nombrosos premis, com el Premi Ferran Canyameres de Novel·la d’Òmnium, i el Premi Recvll Joaquim Ruyra de Narrativa.

Als seus inicis professionals es va dedicar activament al periodisme, treballant a diferents mitjans de comunicació. Després va ser directora a diferents departaments de comunicació de diverses institucions mallorquines, i a la seua tornada a Catalunya es va incorporar a la direcció dels departaments de comunicació de la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona. Posteriorment, es va incorporar a l’empresa Novaforma de Terrassa, i més tard, després de realitzar estudis de formadora d’adults, d’obtenir el certificat d’Estudis Superiors de llengua catalana i estudiar un màster en literatura i llengua, comença a exercir com a professora d’habilitats comunicatives i de català a Foment de Terrassa i a diverses empreses de formació pública i privada, i, de tècniques narratives i estil literari, en col·laboració amb diferents ajuntaments catalans. Paral·lelament a tota aquesta activitat docent, també exerceix de guionista de programes d’entreteniment de TVE i té un despatx professional per a l’atenció de nens i adults amb problemes d’assetjament escolar i mobbing. Amb posterioritat a aquesta etapa, realitza un canvi professional i passa a exercir d’orientadora laboral de diverses entitats públiques i privades com Foment de Terrassa, Grup Sifu i l’Escola Sant Gervasi.

En l’actualitat, des del setembre passat ha fet un canvi professional i ha tornat als seus orígens en el camp de comunicació i exerceix com a responsable de comunicació i administració de l’Associació Dret a Morir Dignament de Catalunya. També condueix clubs de lectura de narrativa i poesia a la Casa del Llibre de Terrassa i a la Biblioteca Central de Terrassa on fa maridatge de les obres dels autors llegits amb temes tan diversos com són els vins, la música, la gastronomia, l’ornitologia, l’astronomia… Tot amb l’objectiu d’incrementar el públic lector i fer difusió de l’obra dels nostres autors.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *