foradia cdturisme

Animació i videojocs tornen a la ciutat amb la III Edició d’Animalcoi

S'ha presentat la programació d'aquest festival, que se celebrarà des del dia 29 de novembre al 3 de desembre. Hi haurà moltes activitats gratuïtes com conferències, tallers, projeccions de pel·lícules i exposicions. Com a novetat, se celebraran sessions de pitch amb professionals del sector

S’ha presentat oficialment la tercera edició del festival Animalcoi, que se celebrarà enguany entre els dies 29 de novembre i 3 de desembre. Per a aquesta edició s’ha pensat dedicar el certamen als videojocs, i es duran a terme conferències temàtiques, i una taula redona dedicada als videojocs independents a Espanya. A més a més, també hi haurà una mostra de videojocs indie al Centre Comercial.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, Elisa Guillem, ha destacat que és important continuar celebrant l’acte, ja que consolida a la ciutat “com l’epicentre europeu de l’animació”, un sector que segons les dades, suposa l’1’74 del PIB anual a Espanya, i per això “és fonamental generar oportunitats de negoci en aquest sector, a través de la formació, del suport als emprenedors, atraient talent i celebrant i donant suport a cada any aquest festival”, ha afegit Guillem.

Per la seua part, la directora d’Animalcoi, Diana Cortés, ha donat les gràcies a l’Ajuntament d’Alcoi, a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi i als patrocinadors. També ha destacat la massiva participació en aquesta edició, ja que s’han rebut més de 300 curtmetratges de 70 països diferents, i “l’alta qualitat de les propostes, la qual cosa va fer que la selecció dels 100 finalistes i els 3 guanyadors d’enguany fora tot un desafiament”.

Pel que fa a la programació, encara que queden activitats per tancar, s’ha avançat que hi haurà projeccions i estrenes, tallers, conferències, sessions de pitch, activitats i projeccions infantils i familiars, a més de l’entrega de Premis Animalcoi 2023. Els tallers estaran impartits per professionals del sector.

Enguany uns 850 estudiants confirmats per assistir a les sessions de projeccions infantils, que tindran lloc als cinemes Axion de Alzamora durant el festival.

Com a novetat, per a aquest any s’han introduït tallers d’Storyboard en els centres escolars amb l’objectiu d’acostar i motivar als Joves a endinsar-se en el fascinant món de l’animació.

L’acte inaugural se celebrarà el dia 29 de novembre a l’IVAM CADA Alcoi, i allí es faran públics els premiats en les categories Premi Fundació Mutua Levante, Premi Animalcoi-Solitium i Premi Escoles-CC Alzamora.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *