foradia subscriutegrat

El Dia contra la Violència de Gènere protagonista a la programació d’activitats a Bocairent

Des del dia 11 al 25 de novembre hi ha previstes activitats i actes que tenen com a objectiu visibilitzar, conscienciar i condemnar les agressions contra les dones

El dissabte 11 de novembre, Bocairent va iniciar la programació amb motiu del Dia contra la Violència de Gènere, que se celebre any rere any al voltant del món el dia 25 de novembre.

L’agenda d’activitats que té com a objectiu visibilitzar, conscienciar i condemnar tota classe d’agressions contra les dones, va començar amb una xarrada organitzada per l’associació Més que Dones, i que té el títol ‘Violència sexual contra les dones i la llei de llibertat sexual’ que va estar impartida per l’advocada Anna Oliver.

Sergio Gandia, regidor d’Igualtat, Diversitat i Inclusió, ha afirmat que: “S’inicien unes setmanes amb propostes per a donar visibilitat, conscienciar i condemnar qualsevol tipus d’agressió contra les dones”.

La pròxima cita serà el dia 16 de novembre (diumenge), amb la projecció del documental ‘Patriarcado, el organismo nocivo’, i després, el dia 19, serà el torn del monòleg ‘Massa pa la carabassa’, de la mà de Pilu Fontán i Amparo Oltra.

Per a la següent setmana hi haurà: el dia 21, es projectarà la pel·lícula ‘Figuras Ocultas’, el dimecres 22 la passejada contra la violència de gènere, i el dia 23 amb el café-tertúlia ‘Ens lliurem de la càrrega mental. Estratègies per a afrontar les violències quotidianes’, de la mà de l’Espai Calandra. Finalment, per als dies 24 i 25 de novembre es duran a terme diferents concentracions de condemna al centre de salut i també a la plaça de l’Ajuntament.

A banda de totes aquestes activitats que estaran obertes per a tota la ciutadania, també hi haurà una programació especial per als centres educatius, i iniciatives de visibilització en diferents àmbits. Per exemple, la il·luminació, en morat, de l’escultura de l’Home de la Manta, o el repartiment de material divulgatiu a través dels establiments locals de restauració.

Sergio Gandia, ha comentat que: “Bocairent torna a fer un esforç per a posar de manifest la importància de lluitar contra una xacra social de primer ordre en la societat actual, de la qual, a més, desgraciadament no està lliure el nostre poble”. El regidor també ha volgut donar les gràcies a totes les entitats locals que han treballat per dur endavant aquesta programació.

Font: Redaccio./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *