foradia subscriutegrat

Club Atletisme d’Alcoi, Solc i la Filà Verds ajudaran als Reis Mags a la Cavalcada

En la Cavalcada alcoiana, la més antiga d'Espanya, participen més de mil persones entre heralds, el portador de l'estrela, patges, portatorxes, servidors, músics, o els grups de danses

Cada 5 de gener Alcoi es converteix en el lloc amb més màgia possiblement del món gràcies a la visita dels tres Reis d’Orient. Durant la seua estada en la ciutat desfilen pels carrers de la Zona Alta i del Centre, repartint il·lusió als menuts i també als grans.

Com és habitual, perquè la visita de Ses Majestats isca sense cap problema, es necessita la col·laboració de tres entitats de la ciutat, que acompanyen i ajuden al seguici que porten els d’Orient. Enguany els afortunats seran el Club d’Atletisme d’Alcoi, Solc (Associació comarcal d’ajuda en el tractament del càncer), i la Filà Verds.

La Cavalcada d’Alcoi se celebra de forma continuada des de 1885, però, hi ha documentació on es parla d’aquesta festa en l’any 1866, és a dir, que podria ser abans, per això es pot confirmar que és la més antiga de totes les que se celebren a Espanya, i possiblement al món.

Des de l’any 2001 la Cavalcada de Reis d’Alcoi va rebre la declaració de Festa d’Interés Turístic Nacional, i en 2011 la Generalitat Valenciana la va declarar Bé d’Interés Cultural.

Aquestes tres entitats ajudar a organitzar tot el seguici que porten Ses Majestats, ja que són més de mil persones les que participaran entre heralds, el portador de l’estrela, patges, portatorxes, servidors, carros engalanats, carrosses, bandes de música, grups de dolçaines i tabals, els grups de danses de la ciutat, o gent del poble. Tots ells coneixen el seu paper i el que han de fer en eixa vesprada tan especial.

Jordi Martínez, regidor de Festes, ha afirmat que: “La festa del Nadal és fruit de la participació desinteressada de moltes entitats. Aquesta participació de milers de persones és un fet destacat del nostre Nadal, i volem agrair a totes elles la seua feina i dedicació. També vull destacar que cada any, rebrem desenes de nous grups i associacions interessades a posar el seu granet de sorra, continuem treballant perquè la màgia del Nadal arribe a tots i totes”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *