foradia subscriutegrat

MANIFEST 25N 2023

Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Hui, 25 de novembre, dones i hòmens d’arreu del món tornem a ocupar els carrers per cridar que no volem més violències contra les dones. Contínuament ens arriben notícies d’hòmens que assassinen les seues dones o ex dones, simplement pel fet de ser dones i considerar-les de la seua possessió.

No només hi ha maltractaments dins de l’àmbit de la parella, sinó també al treball i a la societat: mutilacions sexuals, avortaments selectius per raó de sexe, maltractaments psicològics, assetjaments sexuals, maltractaments cap a filles i fills de dones víctimes de violències masclistes, entre d’altres. Així doncs, davant d’aquesta greu situació, només hi cap la denúncia i el rebuig, el posicionament i l’acció.

Hem de ser conscients que la lluita contra la violència de gènere és una tasca comuna: de dones, hòmens i institucions; cal unir esforços i compromisos si volem que les violències que patim les dones desapareguen.
Apostem per una educació sexual que permeta mirar críticament el tipus de porno masclista que arriba de manera generalitzada a través dels mòbils, sense la qual és molt difícil previndre la violència contra les xiquetes i les adolescents.

Les dades que coneixem sobre les violències masclistes posen en evidència que estem parlant d’un problema estructural que, a més, colpeja de manera incrementada les persones de gèneres dissidents, les dones racialitzades, les dones amb diversitat funcional, les dones que exerceixen la prostitució i les dones en situació de pobresa.

Però el que sobretot posen en evidència les dades és la incapacitat del sistema patriarcal per a construir una societat justa, pacífica i lliure per a totes i tots on, independentment del gènere, del lloc de naixement, la cultura, les creences o les opcions sexuals, puguem ser capaços de conviure entre nosaltres i amb la resta del planeta.
Vivim en un model androcèntric, on es venera l’individualisme i el neoliberalisme, on predomina i es transmet l’anomenada llei del més fort, on ens han fet creure que la competència és el motor del progrés i de l’evolució. Res més lluny de la realitat. Ja des dels anys 80 científiques com Lynn Margulis, i altres després, han demostrat que la vida és una extraordinària xarxa de cooperació entre els éssers vius i que és eixa cooperació la que permet la vida i l’equilibri entre les espècies i el planeta.

Nosaltres com a espècie tenim molts reptes al davant; hem de decidir i prendre partit per construir la societat i el món que volem.

Junts hòmens i dones reivindiquem una societat sense cap classe de violència, i hui i ara més que mai, hem d’alçar la nostra veu per totes aquelles dones com les ucraïneses i les palestines que pateixen les conseqüències de les decisions bel·licistes dels seus governants.

Volem una societat que tinga cura de tots els cicles de les nostres vides i on es done valor a les xarxes comunitàries, perquè som i estem gràcies a la resta. No oblidem les dones majors, aquelles que han dedicat la seua vida a cuidar-nos i que mereixen tots els drets per tal d’assolir un envelliment digne; també volem una societat que permeta que les dones joves accedisquen a un treball remunerat digne i que puguen desenvolupar projectes de vida amb futur i lliures de violències.

Confiem en les adolescents i rebutgem els mecanismes de control de les xarxes socials com a noves formes de violències a les quals estan exposades.

Volem una societat inclusiva per a tot lo món i respectuosa amb el medi en què vivim, sense cap sentit de dominació.

Celebrem les nostres aliances, i entenem les nostres diferències i diversitat com una riquesa.

Per la vida, per la llibertat, per la comunitat i perquè volem continuar vivint!!!

Font: Col·lectiu 8 de Març de l'Alcoià i el Comtat./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *