foradia subscriutegrat

Alcoi treballa per l’eliminació dels estereotips sexistes als joguets

Des de la regidoria d'Igualtat i Polítiques LGTBI s'ha llançat una campanya un es pretén reflexionar sobre la importància de triar joguets no basats en estereotips de gènere amb l'objectiu de promoure una societat més igualitària

La regidoria d’Igualtat i Polítiques LGTBI de l’Ajuntament d’Alcoi ha presentat la nova campanya ‘Per a jugar: Trenquem els estereotips de gènere’, dirigida a les persones que han de fer regals en aquestes dates. Àlex Cerradelo, regidor d’aquesta àrea, ha destacat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és “reflexionar sobre la importància que xiquetes i xiquets no continuen tenint joguets marcats per estereotips de gènere que condicionen el seu futur”.

El departament ha estat facilitant a les diferents botigues de joguets de la ciutat, i a les llibreries i papereries, bosses de tela que sensibilitzen i promouen valors per educar en igualtat i trencar amb la idea que hi ha joguets de xiquet i joguets de xiqueta. Dins d’aquesta bossa s’ha introduït un decàleg amb recomanacions perquè els joguets que es regalen siguen aquells que desenvolupen capacitats i habilitat personals com la motora, social, sensorial, cognitiva i afectiva. A més a més, també es destaca que una bona elecció de joguets són aquells que no siguen violents, sinó que fomenten l’expressió dels afectes, la creativitat i promoguen la cooperació.

De forma paral·lela, també s’ha posat en marxa als mercats municipals de la ciutat, tres bústies on la ciutadania pot deixar la seua carta igualitària de desitjos, un arbre per la igualtat adornat amb missatges que trenquen estereotips relatius al joc i que donen suport a la campanya. Des de la regidoria animen a la ciutadania a escriure i entregar en les bústies les seues cartes de desitjos igualitaris i pensar una foto a les xarxes socials amb l’etiqueta @igualtat_alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *