foradia subscriutegrat

Antoni Miró mostra ‘RETRO-IN-SPECTIVA’ a Barcelona

Recentment, l'artista alcoià ha rebut dos premis de gran rellevància com són la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, i la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana

Antoni Miró continua portant la seua obra per tot arreu, i ara, ho fa a Barcelona. L’artista alcoià estarà exposant a la capital catalana ‘RETRO-IN-SPECTIVA’. Aquesta proposta ha sorgit de la llibertat de realitzar una introspecció de la seua producció amb un itinerari propi i tria personal d’un conjunt d’obres de diferents moments de l’artista que apunten cap a una revisió interior.

En aquesta mostra Miró ha fet una tria de peces de les diferents sèries: ‘Òpera Prima’, ‘Amèrica Negra’, ‘El Dòlar’, ‘Pinteu Pintura’, ‘De Museu’, ‘Vivace’, ‘Sense Títol’, ‘Nus i nues’, i ‘Món Ferit’. La major part de les obres seleccionades per a estar en aquesta exposició seran gràfiques, però així i tot, hi haurà una barreja d’escultura i pintura. Entre els temes que abordaran les obres de Miró està el medi ambient, l’art, la política, la natura, les injustícies, nus, i les seues pintures més Recents que són els focs de les sèries ‘Foguerada’ i ‘Foc i fusta’, que va presentar en l’any 2022.

Per a l’ocasió s’ha fet un catàleg sobre l’exposició que pot veure’s a la web de la Càtedra Antoni Miró de la Universitat d’Alacant (a través d’aquest enllaç). La mostra es podrà veure fins al dia 31 de desembre al H10 Art Gallery, situat al centre de Barcelona, a l’Eixample, i prop del passeig de Gràcia. Aquest hotel ha estat sempre a l’art, i dedica cadascuna de les seues plantes a reconeguts artistes com Joan Miró, Antoni Tàpies, Francis Bacon i Henry Matisse, Roy Linchestein i Andy Warhol. Ara, Antoni Miró se suma a tots ells a la planta baixa de l’edifici.

Aquest no ha sigut l’únic dels èxits de l’artista alcoià, ja que, recentment, ha sigut guardonat amb dos premis de rellevància. Per una banda, Miró va rebre la Creu de Sant Jordi de la mà de la Generalitat de Catalunya per la seua trajectòria artística compromesa i innovadora. Per altra, va ser la Generalitat Valenciana la que va lliurar la Distinció al Mèrit Cultural com a reconeixement públic de la seua tasca social, cultural i al talent artístic.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *