foradia subscriutegrat

Xàtiva inicia el Nadal amb la inauguració del Betlem Monumental i de l’exposició de Playmobil

La programació d'activitats va començar el dimarts 5 de desembre a la capital de la comarca de la Costera. Durant les festes s'aniran duent a terme diferents activitats

Xàtiva va iniciar la temporada nadalenca durant la vesprada del dia 5 de desembre amb la posada en marxa de la seua programació, que anirà desenvolupant-se al llarg de les festes. L’alcalde de la localitat, Roger Cerdà, ha comentat que: “Comença el Nadal a Xàtiva i per primera vegada inaugurem el Betlem abans del pont de la Constitució. Era un dels objectius que teníem clar que volíem aconseguir per tal de potenciar l’atractiu turístic de la nostra ciutat, amb un element tan important en aquestes dates com és el nostre Betlem, ja que aquests dies són aprofitats per a viatjar i per conéixer nous llocs, i d’aquesta manera Xàtiva s’erigeix com a destí on poder passar aquests dies i iniciar les vacances de Nadal. Des de l’Ajuntament hem preparat un seguit d’activitats amb molta estima i atenció posada en les festes de Nadal, perquè a tot el que teníem se li sumen altres atractius com l’exposició de Playmobil, el Mercat de Nadal en col·laboració amb Adexa amb 15 paradetes, 2 food-trucks, i el photocall amb el ren Rudolf”.

Pel que fa a aquest Betlem monumental, tindrà la mateixa estructura que el de les darreres festes, amb més de 1.000 metres quadrats, 15 unitats d’arbrat i palmeres, 15 bombes d’aigua, 5 bombes de fum, 6 fonts, 23 figures humanes, 40 recreacions d’animals i unes 20 escenes diferents. Així i tot, com a novetat, s’ha recuperat l’escena del cementeri i s’han reparat els automatismes que no funcionaven, de tal manera que s’ha millorat la il·luminació de les escenes i de l’interior del pou. Els visitants podran gaudir d’aquest Betlem a través d’un circuit de vianants de 130 metres.

Maria Beltrán, regidora de Cultura de la localitat, ha indicat que: “En temps rècord hem muntat el Betlem Monumental i estem molt satisfets amb el resultat. Aquest any repetim l’estructura dels darrers anys, però hem invertit en millorar la il·luminació i els automatismes de l’espai. Es comptarà amb més de 6.000 bombetes de la llum i garlandes”. El Betlem podrà veure’s fins al dia 7 de gener, en horari de 10 del matí a 10 de la nit.

A més d’aquesta inauguració, durant la vesprada del 5 de desembre també es va produir l’encesa de llums i la inauguració del Mercat de Nadal, que s’ubicarà a la Glorieta José Espejo, on també hi haurà un photocall del ren Rudolf. Prèviament, es va fer una cercavila des de la plaça del Mercat i va obrir-se l’exposició de Playmobil que estarà ubicada durant les festes en l’espai cultural de Sant Domènec.

Aquesta és una exposició formada per un únic diorama de més de 90 metres quadrats que representa l’època medieval i que està composta per milers de peces de Playmobil. La mostra està impulsada per un grup de col·leccionistes format per gent de València, Alacant, Almeria, Madrid i Salamanca, que són amants del modelisme i de la història d’aquest joguet. Moltes de les peces que podran veure’s estan ja descatalogades i han estat adquirides en subhastes de tot el món. Fins al 10 de gener, en horari de matí i de vesprada es podrà veure aquesta exposició, i en finalitzar, se sortejaran 10 packs de Playmobil entre els xiquets i xiquetes que hagen fet la visita i s’hagen inscrit al concurs.

Cerdà ha puntualitzat que “aquesta exposició és interessant tant per a la gent jove com per als adults, i serà un dels grans atractius d’aquest Nadal. La temàtica escollida es veu potenciada pel magnífic espai on està ubicada i pretenem que Xàtiva estiga viva en Nadal i que els veïns i veïnes no sols de Xàtiva, sinó també de la Costera i de la resta de la província i la Comunitat, ens visiten en aquestes dates”.

Font: Redacció./


Una resposta de Xàtiva inicia el Nadal amb la inauguració del Betlem Monumental i de l’exposició de Playmobil

  1. CrazyCarabassa ha dit:

    Junto a las escaleras de la glorieta del belén se puede visitar una exposición privada de un poblado navideño, el primero visitable en toda la Comunidad Valenciana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *