foradia subscriutegrat

Quarta edició d’AOVE FÒRUM a Cocentaina

L'esdeveniment, promogut per la Cooperativa de Cocentaina i impulsat per l'Ajuntament del municipi, se celebra el 14, 15 i 16 de desembre

AOVE Fòrum prepara la seua quarta edició, que tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de desembre a Cocentaina i oferirà tres jornades repletes d’activitats de gran interés: taules rodones, ponències, demostracions gastronòmiques, tastos… L’activitat central de l’esdeveniment serà, com en les anteriors edicions, un concurs protagonitzat per l’oli d’oliva verge extra (AOVE), la missió de la qual és difondre i potenciar les bondats i les aplicacions culinàries d’aquest tresor de la nostra gastronomia, denominat també ‘or líquid’. El Fòrum es desenvoluparà en el Centre Cultural ‘El Teular’ de Cocentaina, amb inici a les 18.00 hores del dijous 14 de desembre.

Així, es consolida com a cita ineludible del sector amb una quarta edició en la qual, a més de reforçar el seu ‘Túnel de l’Oli’, incorporarà, entre altres, una nova categoria de premi exclusiva per a olis de la Comunitat Valenciana i un reconeixement a unes certes personalitats per ser veritables ambaixadors i capdavanters de l’AOVE.

L’esdeveniment, promogut per la Cooperativa de Cocentaina i impulsat per l’Ajuntament del municipi, oferirà ponències, taules rodones, tastos i demostracions culinàries, així com el lliurament de premis del concurs internacional d’AOVE que integra.

Reconeguts especialistes en la matèria com Juan Villar, Alejandro García-Gasco, Rafael Alonso Barrau, Feliciano Priego, Miguel Abad, Francisco Lorenzo Tapia o María Ortiz són alguns dels professionals que compartiran el seu coneixement i experiència amb els assistents.

I, per a poder constatar la qualitat dels AOVE’s premiats, l’esdeveniment culminarà amb un showcooking protagonitzat per aquests i a càrrec de Dani García Peinado, al qual en l’univers gastronòmic se’l coneix com ‘El Xef de l’AOVE’.

AOVE FÒRUM naix de la inquietud de la Cooperativa Agrícola Catòlica de Cocentaina per valorar els excel·lents olis que brinda el cooperativisme oleícola i comptant amb el suport i impuls de l’Ajuntament de Cocentaina i de la Federació de Cooperatives Agro-alimentàries de la Comunitat Valenciana (FECOAV), i la trobada s’organitza anualment sota el marc d’activitats de la ‘Fira de Tots Sants de Cocentaina’.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *