foradia subscriutegrat

Tirisiti: “Necessite arribar al cor de les persones, als sentiments”

A finals d'any Alcoi torna a gaudir de la presència d'un dels personatges més volguts per menuts i grans. Tirisiti ja ha començat una nova campanya de representacions en la qual aniran a visitar-lo vora 30.000 persones. Amb ell hem volgut repassar l'actualitat, i que ens conte quines són les novetatsper al Nadal 2023-2024

– Com sempre el veiem any rere any. Com estàs?

Estic bé, molt bé, esperant que comence la campanya escolar que em fa molta il·lusió.

– Què has estat fent durant tots aquests mesos de vacances?

He estat, per una banda, descansant, però també preparant-me. A més a més, he estat molt pendent de totes les qüestions que estan passant al món. La veritat és que soc una persona sensible.

– Després parlarem un poc sobre l’actualitat. Però, primer m’agradaria que em contares un poc sobre les funcions d’enguany. Tornes amb les piles carregades, moltes funcions faràs enguany, i molta gent esperes que vaja a visitar-te?

Farem al voltant d’unes 200 representacions i vindran unes 30.000 persones, repartides en eixes tres fases: La fase escolar que tindrà al voltant de 15.000 espectadors, i després els dissabtes extraordinaris que són el 2, el 9 i el 13, i a més a més, la campanya adreçada a tots els públics. Jo crec que farem més de 200 representacions, i que tindrem unes xifres similars a les de l’any passat, unes 30.000 persones, una cosa així.

– Això implica molt de treball, perquè és moltíssima gent no?

Si, crec que fem un xicotet espectacle que és un gran fenomen de masses. Com a Tirisiti pense que aquest és un espectacle que és de les primeres coses que coneixen les persones que venen de fora d’Alcoi, i que les nostres funcions han de ser molt boniques perquè aquell que vinga es duga una bona impressió del Nadal Alcoià, que és molt important, per això ens agrada preparar-nos amb temps i fa temps que assagem, i des del dia 24 hem començat les funcions a les escoles. Som un poc, un dels fils conductors del Nadal en Alcoi, i som un poc els amfitrions, ja que encara quan no està tot preparat per a aquestes festes, nosaltres ja estem en marxa.

– Alguna novetat per a la campanya d’enguany?

Sí, tenim una novetat molt important. Des del dia que vam començar les actuacions per als escolars, vam crear un espai web que s’ha creat (www.webdetirisiti.com), on posem tota la nostra informació, ja no sols de les funcions, també documentació històrica, fotografies, algun vídeo… Estem molt satisfets perquè això ens situa en el ‘Top Ten’ de la intel·ligència artificial, o igual la intel·ligència artificial és una altra cosa, i lo nostre és una intel·ligència més teatral…

– Parlant de la intel·ligència artificial, ara s’ha posat molt de moda utilitzar el ChatGPT. Ho has usat?

No, no ho he fet servir. Crec que no està massa ben elaborat. He fet algunes pràctiques i ja et dic que diu molta ‘xorrà’. És molt reiteratiu, redundant, es repeteix, i es queda sols en algunes paraules. Jo necessite arribar al cor de les persones, als sentiments.

– Abans has estat comentant que durant tot l’any de vacances has estat pendent de l’actualitat. Precisament enguany ha sigut un any carregat de cites electorals. Vas anar a votar?

Sí, vaig anar a votar a totes. El que passa és que em vaig quedar fora en la porta botant, i no vaig entrar dins.

– Una d’eixes eleccions van ser les autonòmiques, i ara, amb el canvi de govern s’ha posat a un extorero de vicepresident. No creus que podrien haver posat a Clásico?

No sé si ells coneixien a Clásico. Però aprofitem per a convidar al conseller a què vinga a la nostra representació, i veure una cosa molt curiosa i molt divertida.

– Ara estem vivint moments de tensió amb les diferents guerres, i també en el país amb tot aquest tema de l’amnistia que ha creat un poquet de tensió. A tots els sentaria molt bé passar una estona en el Betlem del Tirisiti…

Jo crec que sí, que els aniria molt ben a tots. Gaudirien, ho passarien bé, i inclús podríem tenir una reunió d’alt nivell…

– Estem acabant l’any 2023, has fet algun propòsit per a començar l’any nou amb bon peu?

No tinc encara decidit, estic estudiant-ho, però, supose que el més immediat seria demanar la pau, tranquil·litat, i bons aliments.

– Ara també s’apropa la data de la loteria, de la Grossa de Nadal. Has comprat ja els teus dècims?

Si, ja tinc. Aquest matí he comprat un de l’Associació per a la Integració dels Xiquets.

– I si et tocara, que faries?

Arreglaria el Teatre Principal.

– Tirisiti, esperem que pugues gaudir molt d’aquesta nova campanya.

Tenim molta il·lusió i ganes per a enfrontar aquesta nova campanya, la de les escoles, que no són sols escoles, també venen centres de majors, centres de dia, ve gent amb capacitats especials. I és que, sempre tenim molt present aquest tipus de coses, ja que la web, s’ha fet perquè siga accessible per a la gent que té dificultats de visió o d’oïda, i és un element que puga comunicar i estar a prop d’eixe 10% de les persones que tenen alguna discapacitat. El nostre espai està prou preparat per a poder rebre gent que té dificultats de mobilitat.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *