foradia subscriutegrat

Compromís Alcoi valora de manera positiva el mig any d’una legislatura “a peu de carrer”

Entre les qüestions en les quals treballen és en aconseguir retindre el talent a Alcoi, connectant a les empreses i institucions amb els professionals i estudiants

El grup municipal de Compromís Alcoi ha celebrat aquest matí un esmorzar amb els mitjans de comunicació on els tres regidors han valorat els sis mesos de legislatura i ho han fet de forma positiva, tant pels resultats aconseguits a les eleccions, es van quedar molt prop del quart regidor, com pel Pacte del Parterre, format entre Compromís i PSOE per a governar la ciutat d’Alcoi.

Entre les qüestions que ha assenyalat el vicealcalde, Àlex Cerradelo, està que “l’entrada al govern està donant fruits, estem escoltant a la ciutadania i s’ha pogut veure en un tema com la peatonalització. Estem portant a terme una política de diàleg amb els sectors implicats, que està contraposada amb el que està fent el govern de la Generalitat”.

Entre els aspectes que ha destacat de manera positiva està l’ampliació del programa de la festivitat del 9 d’Octubre, amb molta implicació social, a la vegada que ha destacat iniciatives com la Llotja del Producte Local i km 0, com també s’ha deixat constància del resultat de la primera Mostra d’Art i Disseny d’Alcoi (MADA), recentment celebrada. Tal com han assenyalat, de cara a futures edicions aniran introduint-se novetats i ajustant aspectes, sempre amb l’objectiu de millorar.

La regidora de Cultura, Elisa Guillem, ha destacat qüestions com que “fem una regidoria a peu de carrer, col·laborativa i accessible”, i a més de contactar amb la gent de cara a les diferents iniciatives que es porten a terme, “hem tingut una reunió del Consell de Cultura i les persones i entitats que tinguen una proposta la poden fer arribar perquè es valore, de cara a veure si es pot portar a terme, sempre tenint en compte que els recursos són limitats”.

La regidora també va parlar d’indústria, que és de la seua competència, i va incidir en el fet que tenim una indústria “que dona treball de qualitat i això no arriba als nostres joves. Per això, volem fer un nexe d’unió, ja que hi ha llocs de treball que no estan omplint-se”.

En matèria industrial, respecte a la zona industrial Alcoi Sur, la regidora va indicar que encara no hi ha un estudi que diga que es pot fer, “i mentre avancem en altres propostes. La gent necessita el treball ara i per això treballem en la possibilitat de mancomunar, sòl industrial i altres serveis com el transport, de desenvolupar indústries tecnològiques que a Alcoi tenen molt futur i ara tindrem Rodes, i per descomptat sempre donant suport a la indústria actual”.

Entre les qüestions que treballa Compromís és en retindre el talent a la nostra ciutat, de gent que estudia en els diferents centres de la ciutat com UPV, UA i Escola Superior d’Art i Disseny, “connectant a les empreses i institucions amb els professionals i estudiants”.

Mentrestant, el regidor Carles Sansalvador va recordar la recent apertura de la sala d’estudis en el CCJ, que en principi estarà oberta a estudiants en èpoques d’exàmens, però es mirara si es pot ampliar, en funció del resultat.

Respecte a com funciona el pacte, el vicealcalde, Àlex Cerradelo, assenyala que “som dos partits diferents, no podem coincidir amb tot, però tenim una bona relació”, i Elisa Guillem va afegir que “en aquests moments la relació és molt bona. Evidentment, no podem estar d’acord amb tot al cent per cent, però el més important és que estem arribant a acords”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *