Foradia parentesisajudalcoi

Anna Climent i Raül Seguí: números dos i tres de la llista per Compromís Alcoi

Parlem en Anna Climent i Raül Seguí, números dos i tres de la llista per Compromís Alcoi.

Anna Climentel fil conductor del nostre programa polític és la filosofia del bé comú”

Anna Climent i Montllor, de 38 anys, està en el segon lloc de la llista electoral municipal de Compromís Alcoi. És llicenciada en biologia, matèria la qual imparteix com a docent en un institut. Diplomada en arquitectura tècnica, amb Màster en estratègia i gestió ambiental, també és emprenedora: té una empresa destinada a la deshidratació de fruites.

 

Raül Seguí

Compromís si té en compte el moviment associatiu i funciona de baix cap amunt”

Raül Seguí, de 29 anys, és el tercer en la llista de Compromís Alcoi. És llicenciat en filologia catalana i hispànica. Treballa d’administratiu des de fa quatre anys. Milita en el Bloc des del 2009. És Secretari comarcal dels Joves, forma part de la Coordinadora nacional dels Joves i és responsable de l’executiva comarcal.

– Quina és la teua motivació política, per què estàs en política?

Anna: La meua motivació política naix des del minut zero. Des de l’escola, que vaig participar en el consell escolar. Sempre he estat vinculada a associacions ecològiques. Sempre m’he involucrat en la lluita de les situacions d’injustícia per tal de canviar les coses. Vaig afiliar-me al Bloc als 15 anys, però va ser fa dues legislatures quan m’incorpore en les llistes electorals. No va ser una decisió senzilla, perquè significava alguna cosa així com entrar en una altra esfera de la societat. Em va costar les meues reflexions, però vaig pensar que, després de molt de temps reivindicant fora de les institucions, era l’oportunitat de fer-ho.

Raül: Jo provenc del moviment associacionista, concretament del col·lectiu Lambda, el qual lluita per la diversitat afectivo sexual de les persones. Vaig comprendre que la lluita política era fonamental per a aconseguir el compliment d’aquests drets. A més, vull canviar la manera de funcionament del sistema, que es compte més, per exemple, amb el sistema associatiu.

– Per què en Compromís?

Anna: Compromís era l’únic partit que hi havia que apostava per una identitat valencianista des de postures d’esquerra (en aquell moment estava Unió Valenciana, però defensava una política que no era sèria). Perquè la identitat valenciana no és a soles la defensa de la llengua (això és una reducció), sinó la defensa dels valors identitaris (llengua, tradicions, particularitats, la indústria, l’agricultura, la cultura…): que el teu poble estiga ben articulat; és la defensa del territori del País Valencià.

Raül: Compromís és un espai polític amb la màxima de millorar la vida de les persones des del valencianisme, l’ecologisme i mitjançant polítiques d’esquerres (la defensa pels drets de les persones). Compromís si té en compte el moviment associatiu i funciona de baix cap amunt.

– Algunes mesures del vostre programa polític?

Anna: el fil conductor del nostre programa polític és la filosofia del bé comú. Hem de tindre en compte que la percepció de la crisi prové també de no tindre un nexe comú entre tots els sectors socials. Pareix utòpic però hi ha territoris on es materialitza aquesta filosofia del bé comú. Muro és un exemple de defensa d’aquest projecte. Volem vincular Alcoi a etiquetes com ciutat lliure de desnonaments, ciutat amiga de la infància (on els joves tinguen institucions i infraestructures per tal de participar en la vida social), ciutat amb igualtat d’oportunitats, on qualsevol membre de la societat, siga home, dona, discapacitat, amb diferent tendència sexual, se senta membre de ple dret, sense discriminació de cap tipus.

Raül: basar la gestió de l’Ajuntament en la participació de la gent, tenint en compte l’opinió i propostes de les associacions i les persones. També valorar la importància de les persones sense diferències sexuals, de gènere, de capacitats, etc. I pensar la gestió de la ciutat d’una forma sostenible amb el medi ambient i saludable per a la ciutadania en general.

Anna: Tots els partits diuen que volen crear faena, però és molt difícil fer propostes tangibles; hi ha bones intencions, però la pregunta és: com? Necessites diners i cal tindre les competències. Nosaltres no volem prometre la lluna. Nosaltres pretenem consolidar i impulsar la indústria que hi ha. També apostem per descarbonitzar l’economia: que es reduïsquen els combustibles fòssils i treballar per les energies renovables.

– Per què li diries a la gent que vote a Compromís?

Anna: pensem que Compromís és la força política, tant a nivell local com a nivell autonòmic, més interessant per la seua trajectòria i per la seua experiència en la gestió de les institucions públiques, la qual cosa és una garantia. En Compromís estem lluny del bipartidisme, de les cadires apoltronades en el poder i que no s’adonen de les reivindicacions al carrer. Pensem que ara la gent ha perdut la por i va a apostar per opcions minoritàries, i nosaltres podem traure pit de les coses que ja hem fet.

Raül: pels exemples que hi ha de bona gestió administrativa allà on governa Compromís, basats en les polítiques del bé comú. També perquè Compromís és la formació de Mònica Oltra, un exemple contra la corrupció i les maneres roïnes de governar; representa una forma de fer política pensant en les persones.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *