foradia subscriutegrat

El Carnestoltes de Muro vol recuperar una major participació a peu i la proximitat amb el públic

La tradicional cita se celebrarà el 10 de febrer i és un reclam per a la gent de les comarques de l'Alcoià i el Comtat

El dissabte 10 de febrer Muro torna viure el seu Carnestoltes, una edició en la qual l’Ajuntament vol tornar a l’essència de la desfilada impulsant la participació a peu i guanyant així una major proximitat i interacció amb el públic. El reconegut Carnestoltes de Muro és un reclam per a la gent de les comarques de l’Alcoià i el Comtat i s’espera comptar amb una gran participació. El cartell guanyador d’aquesta edició ha sigut dissenyat pel veí de Xàtiva, Sergio Iborra.

La tradicional desfilada s’iniciarà a les 19.00 hores en l’Avinguda València i discorrerà pels carrers habituals fins a la Plaça del Matzem on continuarà la festa. Un jurat popular durà a terme les votacions dels grups inscrits en el concurs de disfresses per a determinar els guanyadors que obtindran quanties de 400, 250 i 200 euros. El lliurament es realitzarà en finalitzar la desfilada en la carpa situada en el Matzem.

La regidora de Festes, Sara Beneyto ha incidit en tornar a l’essència del Carnestoltes. “Volem que la gent participe en la desfilada a peu, ja que pensem que és la manera de guanyar proximitat cap al públic, s’interactue més i d’aquesta manera la gent que acudeix a veure’l puga admirar les disfresses més de prop. Igualment, l’Ajuntament continuarà recolzant a aquelles persones que vulguen participar en carrossa en altura, sabem que hi ha molts grups d’amics, entitats, etc; que treballen unes disfresses que requereixen una certa escenificació o posada en escena, aspecte que també valorem, però no volem que es deixe arrere la vertadera essència del carnestoltes murer que és el de desfilar a peu de carrer”.

Una vegada acabada la desfilada, la festa seguirà en la carpa instal·lada en la Plaça del Matzem, que estarà ambientada amb tres DJ, Sergio Tormo, Sam Benavent i Sergio Garcia; des de les 20 a les 4.30 hores de la matinada. Als voltants hi haurà foodtrucks, una xurreria i llocs de llepolies perquè grans i xicotets puguen reposar forces durant la nit festiva.

El torn dels més xicotets serà el divendres dia 9 de febrer a partir de les 19.00 hores. A partir de les 17.30 hores, des de la Plaça de l’Ermita es realitzarà una desfilada perquè el públic infantil, acompanyats de familiars i amics, puguen lluir les seues disfresses i divertir-se al so de la música. El recorregut també culminarà en el Matzem on seguirà la festa.

D’altra banda, la regidora de Cultura, Elia Calbo ha puntualitzat que “volem que el Carnestoltes es gaudisca per part de tots els veïns i veïnes de totes les edats. Que els adults acompanyen als xiquets a viure aquesta tradició festiva demostrant que el futur del Carnestoltes murer està garantit i que s’inculca des de xicotets”. Per acabar, ha assenyalat que “esperem que hi haja una gran participació i acceptació, com és habitual”.

Tal com va anunciar l’Ajuntament en setmanes anteriors, la Junta de Seguretat va realitzar una revisió del dispositiu previst per a garantir el transcurs d’aquest esdeveniment amb totes les garanties. Entre altres, s’han previst dispositius policials per a controlar el trànsit, la seguretat del municipi i l’extraradi, així com les entrades i eixides al municipi per carretera.

D’altra banda, s’instal·larà un Punt Violeta i uns codis QR en els establiments perquè davant qualsevol indici de violència o situació de risc puga contactar-se amb la Policia i així garantir la seguretat de totes les persones participants.

A més, des de les Xarxes Socials es llança una campanya de conscienciació contra el consum d’alcohol en menors per a incidir en les conseqüències que comporta la ingesta de begudes alcohòliques.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *