foradia subscriutegrat

La bústia ciutadana rep 254 consultes, propostes i queixes

S’ha respost el 99,6% de les comunicacions


Durant l’any 2023 s’han rebut 254 comunicacions en el servei de la Bústia Ciutadana de l’Ajuntament d’Alcoi (69 consultes, 81 propostes i 104 queixes), en total en són 29 més que l’any passat que en van ser 225. D’aquestes, 88 consultes han sigut gestionades i contestades directament des del Departament de Participació Ciutadana i la resta, 166, han sigut traslladades als diferents departaments o serveis municipals per a la seua resolució, coneixement o informe.

La bústia ciutadana és l’espai on la ciutadania pot fer les seues consultes, propostes i queixes a l’Ajuntament enviant un correu electrònic a bustiaciutadana@alcoi.org.

La regidora de Participació, Aroa Mira, explica que “Aquest canal comunicatiu entre l’Ajuntament i la ciutadania, redunda en una millora dels serveis públics que aquest Ajuntament presta, atés que els ciutadans poden fer arribar de manera ràpida i senzilla les seues propostes, suggeriments, agraïments o queixes relacionades amb temes de competència municipal, els quals són atesos pels diferents departaments municipals tan prompte com és possible. Treballem per fomentar la participació de la ciutadania, escoltant a totes les persones i col·lectius per entre totes i tots millorar la nostra ciutat i la vida dels alcoians i alcoianes”.

El temps mitjà de resposta a la ciutadania, des que es presenta la comunicació fins que rep la resposta, ha sigut durant l’any 2023 de 4,77 dies. S’ha respost el 99,6% de les comunicacions realitzades.

En la distribució per sexes, un 48,82% de les propostes rebudes han sigut presentades per dones i un 46,85% per homes. La resta no han aportat la informació o bé no s’identifiquen amb cap de les anteriors opcions.

Pel que fa a la distribució per barris, cal destacar, en primer lloc, que 101 comunicacions són de caràcter general, és a dir, qüestions que no poden aplicar-se a un barri en concret. Si deixem a banda aquestes propostes generals, el barri que ha rebut un major nombre de propostes, consultes o queixes ha sigut la zona de l’Eixample, amb un total de 32 comunicacions, seguit de la zona Nord amb 31. En últim lloc, les urbanitzacions amb una comunicació. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *