foradia subscriutegrat

L’EASD Alcoi celebra mig segle de vida recordant el passat, mirant al present i al futur

Aquest serà un any ple d’activitats i actes per reconéixer i valorar el que s’ha fet i als qui ho han fet possible, en un moment en què el centre és un referent i que sempre mira cap endavant amb nous projectes i propostes

L’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi (EASD) està immersa en la celebració del seu 50 aniversari i amb aquest motiu han preparat una sèrie d’accions i actes commemoratius que es desenvoluparan al llarg de l’any en diferents espais i que volen compartir amb la societat, amb una imatge que representa aquesta commemoració baix l’eslògan ‘Celebrem la Creativitat’.

Per a preparar les diferents accions han treballat junts el professorat i l’alumnat, i des de banderoles als carrers del Centre reinterpretant el logo del 50 aniversari, a campanya publicitària, exposicions, una jornada que connectarà a l’alumnat amb l’empresariat, acte institucional, reconeixements, Animalcoi, i els ‘Premis d’arts plàstiques, disseny i investigació Josep Albert Mestre’, que s’espera que siga un acte molt emotiu, formen part de la llarga llista d’iniciatives que des de l’Escola han previst per celebrar aquest mig segle des que es posara en marxa una nova Escola d’Arts i Oficis en 1974 i fins al moment, amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi. Cal tenir en compte que abans d’aquesta data de 1974 hi ha uns antecedents, des de la segona dècada del segle XIX, i especialment des de 1888, quan es crea la Primera Escola d’Arts i Oficis.

La directora del centre, Diana Ortiz, i la vicedirectora, Carmina Vicens ens parlen sobre aquesta celebració i sobre els plans de present i futur. Amb relació a la celebració, la directora explica que resumir 50 anys no és fàcil, però que amb el treball de professorat i alumnat s’ha preparat un programa d’activitats que recordarà els inicis, la unió amb el món empresarial i el resultat de molts esforços. “Tenim molta informació del que s’ha fet i es fa a l’Escola, i en fer un resum d’aquests anys s’ha trobat molta documentació interessant, està fent-se un gran treball i confie que la gent el puga gaudir”. I és que, tal com explica la directora, “no vol ser una celebració només de portes endins, sinó que vol obrir-se a la societat, que Alcoi siga el marc de la commemoració i que la ciutadania sàpia encara més tot el que s’ha fet per arribar al moment actual, així com donar la visió del que és ara i de futur, on la innovació juga un paper determinant per continuar avançant”.

Respecte a l’organització de la celebració, la vicedirectora assenyala que porten des del curs passat preparant la programació, “i si bé coordinar a tots és complicat, el que és cert és que la gent s’ha bolcat en la preparació”.

I al fil de la celebració del 50 aniversari, parlem del present i del futur de l’EASD Alcoi, un centre que supera els 750 alumnes i que compta amb 93 professors. Una oferta que inclou al voltant d’una quinzena de Cicles Formatius mitjans, superiors, i Graus, el que suposa moltes possibilitats, “i apostem per la qualitat en l’ensenyament”, explica la vicedirectora.

Amb això, la directora explica que “una filosofia que tenim és lluitar per una Escola integrada, que tinga competència professional, estant estretament vinculada a l’empresariat i, de fet, hi ha una alta taxa d’ocupació. Per exemple, són molts els estudiants que fan pràctiques en empreses i després ja es queden treballant”. Aquesta sinergia fa que també de vegades l’empresariat contacte amb el centre buscant gent per a treballar.

El fet de tindre alumnat d’edats molt variades és “molt positiu”. Normalment, els de cicle mitjà són molt joves, però veure tot el que hi ha els permet anar perfilant el que volen fer. A més, es treballen projectes entre diverses especialitats, som molt transversals, i això dona bon resultat.

En l’EASD Alcoi sempre estan fent coses, pensant, avançant, i és que és un focus d’art, de creativitat, de sostenibilitat i d’igualtat. Per això, de cara al present i al futur, s’ha creat ADAD (Associació per al Desenvolupament de l’Art i el Disseny), de la mà Diana Ortiz, Eduard Corbí, Carmina Vicens i Pilar Blasco, una associació sense ànim de lucre que vetla pel futur d’aquestes professions amb el foment de la creació, la innovació i la investigació.

La directora i la vicedirectora expliquen que ADAD suposa també una llançadora per a donar peu a què projectes de l’alumnat siguen realitat, i que igual que Animalcoi s’ha consolidat, està triomfant, i és un referent per a l’alumnat d’aquests estudis, poden haver-hi altres projectes que també tinguen un extraordinari futur i convertir-se en referents d’altres especialitats. Així que impulsar aquesta llançadora, apropant empreses a alumnat, visibilitzant projectes i potenciant als emprenedors és una qüestió en la qual treballen.

En definitiva, l’any 2024 serà el del 50 aniversari de l’inici d’uns estudis que han desembocat en una Escola d’Art i Superior de Disseny que és un referent, que té un bon passat, present i futur. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *