foradia subscriutegrat

Les tres càtedres del Campus d’Alcoi de la UPV i l’Ajuntament plantegen actuacions per a créixer en 2024

La col·laboració del consistori alcoià i la universitat ha permés en els últims anys desenvolupar les Càtedres ‘Ciutat del Coneixement’, ‘Smart City’ i ‘Indústria Digital’

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, s’ha reunit amb el director del Campus d’Alcoi de la UPV (Universitat Politècnica de València), Pau Bernabeu per a analitzar l’evolució de les tres càtedres que l’entitat impulsa en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcoi i parlar de futur.

Francés va subratllar la importància d’aquestes càtedres, que “materialitzen l’estreta col·laboració entre el consistori i el campus d’Alcoi de la UPV, a més de servir com una excel·lent corretja de transmissió del coneixement i de les innovacions generades en l’àmbit acadèmic cap a la pròpia comunitat universitària, l’ecosistema empresarial i emprenedor i la societat en general”.

A la reunió van assistir també Javier Silvestre, subdirector de Càtedres d’Empresa, Mecenatge i I+D+i; Antonio Giménez, director de la Càtedra ‘Alcoi, Ciutat del Coneixement’; Andrés Camacho, director de la Càtedra ‘Alcoi, Smart City’; Inmaculada de Mora, cap de la Unitat Administrativa de l’EPSA i Pedro Ramiro, tècnic d’Smart City de l’Ajuntament d’Alcoi.

Durant la trobada es va fer balanç de les accions dutes a terme a través de les tres càtedres l’any 2023 I els responsables de les tres càtedres han avançat a més les línies d’actuació que preveuen desenvolupar durant aquest 2024.

‘Alcoi, Ciutat del Coneixement’ treballarà en la segona edició del ‘Congrés Internacional de Dret, Economia i Empresa’ i durà a terme unes jornades de salut en col·laboració amb l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi i altres en les quals s’abordarà l’Alzheimer des d’un punt de vista científic. D’altra banda, la Càtedra té prevista la contractació d’alumnat en pràctiques i continuarà col·laborant amb l’organització de la ‘Setmana de la Ciència’ i en el lliurament de premis als millors expedients.

La Càtedra ‘Smart City’ té també la intenció de comptar amb un alumne o alumna en pràctiques que servisca d’enllaç amb el grup de treball del Sandbox Urbà d’Alcoi, el grup de generació espontània i el d’investigació. Així mateix, ha avançat l’organització de xarrades, jornades i formació sobre el metavers, sobre Ciutats Intel·ligents o Intel·ligència Artificial, i continuarà impulsant el concurs ‘Alcoibot’ i diferents projectes d’investigació.

Finalment, la Càtedra d’‘Indústria Digital’, posarà en marxa enguany un laboratori de formació per al seu alumnat i se centrarà en matèries com a robòtica i intel·ligència artificial, amb diferents iniciatives com a congressos o concursos. Aquesta càtedra no sols ha proposat línies d’acció per a aquest 2024, sinó que ja ha començat a treballar en diversos projectes per a vincular-los al Parc Tecnològic Urbà de Rodes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *