foradia subscriutegrat

Bocairent presenta un model propi d’enllumenat ornamental per a les seues festes

Empreses locals i Ajuntament impulsen un projecte que evitarà els costos de lloguer anual quan es complete

S’ha presentat a Bocairent el model d’arcs de llum ornamental que es pretén generalitzar al municipi per a les festes i celebracions destacades de l’any. El resultat és un model que té com a element central la fisonomia del nucli històric de Bocairent, que s’acompanya d’elements complementaris en què els coets i els estels són protagonistes. A més, el disseny és modular, de manera que permet adaptar-se a l’amplària dels diferents carrers de la localitat.

L’acte de presentació va tindre lloc a la seu de l’Associació Festes de Moros i Cristians a Sant Blai i va comptar amb la participació de l’alcalde, Xavi Molina; del president de l’entitat organitzadora dels Moros i Cristians, Damián Sanchis; de la regidora de Festes i Tradicions, Mar Sanchis, i de representants de dues de les tres empreses locals implicades en el projecte.

Segons va explicar Mar Sanchis “aquest naix del fet que la proximitat de Nadal i els Moros i Cristians en honor a Sant Blai obliga cada any a llogar arcs amb motius neutres, que valguen per als dos contextos”. Per això, “va ser la mateixa empresa d’Electricidad Ribera qui va plantejar la idea de poder elaborar un projecte que permetera fabricar un model propi d’enllumenat ornamental, que s’aniria fabricant progressivament i que, amb el pas dels anys, permetria comptar amb un disseny personalitzat i, a més, evitar les despeses anuals de lloguer”, afegia l’edil.

La idea va ser acceptada per la Regidoria de Festes i Tradicions i s’ha pogut començar a materialitzar gràcies al treball col·laboratiu de tres empreses locals: l’Estudi Vicent Ramon Pascual, encarregat del disseny; Cemec Innova, responsable de l’estructura metàl·lica, i Electricidad Ribera, que ha assumit el muntatge elèctric.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *