foradia cdturisme

Entra en funcionament l’aparcament a La Riba

Aquesta és una primera fase amb més de 100 places, i es contempla una segona que augmentaria significativament el nombre de places

Es posa en marxa l’estacionament de La Riba, que suposa més de 100 places en aquesta primera fase, i es contempla una segona que augmentaria significativament aquesta xifra. L’obra ha consistit, a més, en l’enllumenat, instal·lació de càmeres i clavegueram i recuperació de zona verda.

L’adjudicació definitiva es va fer per un import de prop de 445.000 euros, i està finançat al 90% pel programa d’Ajudes a Municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – Finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

Cal ressaltar que l’empresa adjudicatària va presentar tres millores respecte al projecte en la seua oferta. En concret, la construcció d’un mur de maçoneria de pedra calcària, l’encintat de vorades i una xarxa de drenatge superficial mitjançant la construcció d’un nou embornal i la seua connexió amb la xarxa de sanejament.

Aquesta actuació permetrà, d’una banda, dotar d’aparcament al veïnat en una zona en la qual la majoria d’habitatges no tenen garatges propis, també dotarà d’aparcament públic per a anar tant als comerços com als nombrosos serveis que hi ha en el centre de la ciutat i a més serveix com a aparcament dissuasiu per a evitar que els vehicles accedisquen al centre històric. A més la instal·lació de càmeres incrementa la seguretat de l’aparcament.

El regidor de Mobilitat, Obres i Serveis, Jordi Martínez, assenyala que “aquesta actuació és molt necessària i demandada i l’hem duta a terme gràcies als fons europeus per a les zones de baixes emissions amb els quals només en ajudes hem aconseguit més de 4,7 milions d’euros per a onze grans projectes. Aquesta obra millorarà la mobilitat i ens permetrà complementar i potenciar la zona de baixes emissions en el Centre”.

A més s’ha dut a terme una adequació del tram del carrer de Sor Elena Picurelli que va des de l’encreuament amb Torre de les Maçanes, habilitant plataforma única per facilitar l’accés i eixida dels vehicles. Aquesta obra s’ha hagut de fer una vegada finalitzat l’aparcament quan ja no han de passar vehicles pesats.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *