foradia cdturisme

Bocairent commemora el 8 de març amb el lema ‘Creant referents’

Entitats locals i Ajuntament programen més de deu iniciatives amb motiu del Dia Internacional de la Dona

El 8 de març tornarà a ser una data destacada a Bocairent, de manera que la localitat viurà una programació especial des del dia 1 fins al 13. Aquesta comptarà amb un total d’onze propostes organitzades tant per diverses entitats locals com per l’Ajuntament. La Regidoria d’Igualtat, Diversitat i Inclusió ha estat l’encarregada de coordinar les iniciatives, que també disposen del patrocini del Ministeri d’Igualtat, a través del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

L’agenda arrancarà l’1 de març amb la il·luminació de morat de l’escultura de l’Home de la Manta i la decoració especial de la façana de l’Ajuntament, que es mantindran tot el mes. També serà el torn de la projecció de ‘Curtmetratges per la igualtat’, a càrrec de l’associació Més que Dones. Al seu torn, el diumenge dia 3 es projectarà la pel·lícula ‘The Assistant’.

La primera setmana centrarà la majoria de cites de la programació: les xarrades del Fons Valencià per la Solidaritat (el dimarts 5), el taller ‘Cuidadoras empoderadas’ (el dimecres 6), l’eixida al teatre Chapí de Villena amb sopar posterior (el dijous 7), la lectura del manifest i la inauguració de l’exposició organitzada per l’Associació Unió Musical (el dia 8) i la representació teatral ‘Homenaje a una desconocida’ (el diumenge 10). Tancarà el cicle la marxa saludable per la igualtat del 13 de març.

El lema triat per a la programació d’enguany és ‘Creant referents’ i s’acompanya de la imatge de dones destacades de diferents àmbits. I és que com explica Toni Gisbert, tècnic municipal d’Igualtat, “fer visibles noms que han obert camí, que destaquen en el que fan, és essencial per a continuar vencent reticències i superant obstacles”. “Els xiquets i les xiquetes han de créixer tenint presents aquests referents per a convertir-se ells i elles també en agents d’igualtat”, afig Gisbert.

Per la seua banda, Sergio Gandia, regidor d’Igualtat, Diversitat i Inclusió destaca la importància de tindre una programació àmplia amb motiu del 8 de març: “Posa de manifest que Bocairent és un poble compromés amb la igualtat, que valora el camí recorregut en els drets de les dones, però que sap també que encara queda molt de trajecte per davant”, indica l’edil. En aquest sentit, Gandia agraeix l’aportació de les entitats locals i dels departaments municipals implicats en les activitats: “L’esforç conjunt fa que commemorem com mereix el Dia Internacional de la Dona”, conclou.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *