foradia subscriutegrat

L’Ajuntament de Cocentaina vol millorar l’accés al polígon de les Jovades

L’Ajuntament de Cocentaina ha sol·licitat una ajuda a la Generalitat per millorar l’accés, així com la xarxa de clavegueram, l’enllumenat públic, el proveïment d’aigua potable o les telecomunicacions

L’Ajuntament de Cocentaina, després d’haver mantingut una reunió amb representants d’ACETEX i FEDAC, ha sol·licitat a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) la modernització del polígon de les Jovades per un import total de 238.010,28 euros amb la finalitat d’ampliar l’accés principal al polígon industrial.

Aquesta subvenció s’engloba dintre de les ajudes per a projectes d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavament tecnològics.

Cal recordar que el polígon de les Jovades (de 326.540 m² de superfície, dels quals un 60% es troben ja urbanitzats), és, juntament amb el polígon Sant Cristòfol, el més antic de Cocentaina. D’altra banda, a diferència del polígon l’Alcúdia, el de les Jovades naix sense un plantejament urbanístic previ i, per tant, no disposa de tots els estàndards i serveis necessaris.

Per aquest motiu, la modernització d’aquest polígon, centrat en el seu accés principal (C/Serelles), és molt necessària. Cal tenir en compte que l’actual accés és un vial no urbanitzat, poc més que un camí, i l’objectiu d’aquesta subvenció és ampliar-lo a 12 metres de secció i adequar-lo a les necessitats del polígon; així com promoure una mobilitat més sostenible. No obstant això, també està previst construir una passarel·la per als vianants, amb la qual cosa es garanteix la seua seguretat.

D’altra banda, la intervenció preveu noves zones d’estacionament per a vehicles industrials, voreres més amples, així com la millora de la xarxa de clavegueram, enllumenat públic, xarxa de baixa i mitja tensió, proveïment d’aigua potable, xarxa de reg, distribució de gas, telecomunicacions, mobiliari urbà i jardineria.

Jordi Pla, alcalde de Cocentaina, ha assegurat que “aquesta intervenció suposarà un abans i un després per al polígon de les Jovades i, especialment, per a l’economia contestana. Des de l’Ajuntament apostem pel creixement de la indústria, la millora de les seues infraestructures, així com per la creació de llocs de treball. És una reivindicació històrica de les empreses i els treballadors dels polígons. Fem política de baix cap a dalt escoltant a la ciutadania”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *