foradia cdturisme

La Filà Bequeteros promocionarà les festes de Cocentaina a Fitur

• Fitur 2018 comptarà amb la filà Bequeteros de Cocentaina, qui prendrà part activa en la desfilada que ha organitzat el Patronat Costa Blanca. • Està previst que prop d'un centenar de persones, entre festers, músics, i acompanyants; es desplacen des de Cocentaina a Madrid


Fitur, la Fira Internacional del Turisme celebrada a Madrid, comptarà amb la filà Bequeteros de Cocentaina, qui prendrà part activa en la desfilada que ha organitzat el Patronat Costa Blanca.

Està previst que prop d’un centenar de persones, entre festers, músics, i acompanyants; es desplacen des de Cocentaina a Madrid per participar en aquesta desfilada.

La seua presència s’emmarca dins de les accions que l’Ajuntament de Cocentaina durà a terme a FITUR durant els pròxims dies per promocionar el municipi com a destinació turística.

El President de la Junta de Festes, Hipòlit Borràs, explica que l’entitat ha volgut traslladar a FITUR un dels elements més representatius de les Festes de Moros i Cristians contestanes que se celebren cada segon cap de setmana d’agost en honor a Sant Hipòlit Màrtir: la regidoria de Turisme ens va convidar a portar la Festa a FITUR i la Filà Bequeteros es va oferir per participar en aquesta desfilada.

Tant la Junta de Govern com els Caps de Filà recolzem la idea perquè consideren que la seua presència a Madrid significarà donar a conéixer també un dels senyals d’identitat de la nostra Festa“, assegura.

El President de la Junta de Festes posa l’accent també en la difusió de la música festera de Cocentaina en aquest acte promocional “traslladem la Festa a FITUR però també la nostra música perquè sonarà la clàssica peça que acompanya sempre a aquesta Filà, ‘El Bequetero‘, un pasdoble que va compondre Gustavo Pascual Falcó i que com tots sabem és també l’autor de l’internacional ‘Paquito el Chocolatero‘ “, conclou.

Recordar que la Filà Bequeteros de Cocentaina, fundada el 1941 i que protagonitza altres actes singulars de les festes contestanes com ‘L’Ambaixada de les Tomaques’, ha participat ja en diverses ocasions en desfilades fora de la població per difondre els festejos en honor a Sant Hipòlit Màrtir. La més recent va ser el 2015 a Mataró, ciutat en la qual el pasdoble ‘El Bequetero‘ és l’himne oficial de les festes majors de ‘Les Santes

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *