foradia cdturisme

Aprovades i presentades les bases de les beques per a esportistes no professionals d’Alcoi

En total es destines 28.000 euros, entre aquestes beques i els convenis amb esportistes d'elit

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat les bases de les ajudes per a esportistes no professionals d’Alcoi. La dotació total és de 14.000 euros. L’import mínim de les beques objecte de la present convocatòria serà de 300 euros, i, el màxim, de 2.000 euros.

El nombre de beques que es concediran no serà superior a vint i vindrà determinat per la classificació d’acord amb la puntuació obtinguda pels aspirants que hagen superat el mínim exigit i fins a esgotar el crèdit pressupostari consignat.

S’estableixen tres criteris de valoració totalment objectius amb un total de 100 punts, distribuïts de la manera següent: historial esportiu, 75 punts; aspectes socioeconòmics, 20 punts i informe acadèmic, 5 punts.

La Regidoria d’Esports considera molt important fer costat als joves esportistes que destaquen i que tenen una gran progressió amb una ajuda econòmica significativa que puga contribuir de manera decidida a col·laborar en les despeses que genera la participació en competicions, concentracions, cursos de tecnificació, etc.

Des de l’any passat, l’Ajuntament d’Alcoi ha duplicat les ajudes directes als esportistes alcoians, ja que, a més d’estes beques, es van crear convenis singulars amb esportistes d’elit de la ciutat. En total van ser 2.000  euros per a cadascun dels esportistes de la ciutat que estan en centres d’alt rendiment i en equips nacionals de les seues respectives modalitats. Són Andrea Silva, Néstor Abad, Laura Casabuena, Maia Llácer, Daniela Picó, Gaizka Porras i Joan Montes. Gràcies a la creació d’aquests convenis singulars, les beques per a esportistes no professionals poden arribar a un major nombre d’esportistes, ja que els conveniats queden fora de les beques.

Són molts els esportistes de nivell que hui dia té la nostra ciutat i la Regidoria d’Esports sempre busca secundar-los. Arran de l’increment dels últims anys del nombre d’esportistes que obtenen magnífics resultats a nivell nacional i internacional, des de l’any passat, s’han multiplicat-se per dos les ajudes directes per a secundar i acompanyar els nostres esportistes en els seus reptes i objectius esportius i personals.

Així, en total són 28.000 euros destinats enguany als esportistes alcoians que aconseguixen èxits en les seues modalitats i que són uns referents per a la nostra ciutat.

El regidor d’Esports, Alberto Belda, destaca que: “Aquestes beques suposen un suport per als nostres esportistes, que sense ser professionals, tenen unes despeses importants. Es tracta d’uns esportistes amb un gran present i un gran futur, que porten el nom d’Alcoi allà on competeixen, i l’Ajuntament està al seu costat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *