foradia subscriutegrat

Onil es prepara per a les Festes de la Mare de Déu de la Salut

Els dies 13 i 20 d’abril tindran lloc la Retreta del Bàndol Cristià i la del Bàndol Moro. El programa d’actes central colivenc serà del 22 d’abril a l’1 de maig

Les Festes d’Onil, en honor Mare de Déu de la Salut, ja estan tocant a la porta i del 22 d’abril a l’1 de maig es desenvoluparà un complet programa que inclou actes festers, culturals, religiosos i socials.

Els dies 13 i 20 d’abril tindran lloc la Retreta del Bàndol Cristià i la Retreta del Bàndol Moro, respectivament, per donar pas ja el 22 d’abril a la Nit de les Fogueres. L’endemà, 23 d’abril, serà el dia dedicat a la Mare de Déu de la Salut, amb un intens programa al matí i la vesprada. Els tres dies de danses tindran lloc del 24 al 26 d’abril, i l’endemà arribarà la Nit de l’Olleta.

L’esperada jornada de ‘l’Entrà’ tindrà lloc el 28 d’abril, i a partir de les 17.30 hores començarà la desfilada. Sis són les comparses d’Onil, tres per cada bàndol, que suposen al voltant de 2.000 festers. El 29 i el 30 d’abril es celebraran els dos dies de Trons, i les Festes es tanquen l’1 de maig, amb el comiat de la Patrona.

La regidora de Festes, Rosana Silvestre, s’estrena aquest any en el càrrec, el que li permet comprovar des de dins tot el que suposa l’organització, ja que són moltes les coses a tindre en compte. Destaca el treball que fa la ‘Asociación de Comparsas de Moros y Cristianos Virgen de la Salud’, “són moltes coses a preparar i anem de la mà, facilitant des de l’Ajuntament el que es necessita per poder portar tota l’organització a bon terme. L’Associació fa un important treball i cal agrair-li”. La regidora explica que aquest any els dies centrals de les Festes s’han pogut celebrar quan toquen, ja que han caigut en cap de setmana.

Una de les qüestions importants en les Festes, declarades d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana, és el cartell anunciador i aquest any és obra d’Esther Quilis Francés. El cartell es titula ‘Un boli, una idea i molta festa’, i amb aquesta tècnica recull els elements més propis de les Festes d’Onil.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *