foradia subscriutegrat

Un Alcoi amb més ocupació i menys desigualtats

Article per Toni Francés, alcalde d’Alcoi

És una realitat que la ciutat d’Alcoi té més ocupació que fa 10 anys. L’any 2011, a conseqüència d’una greu crisi econòmica i dures mesures d’austeritat, la nostra ciutat se situava en una taxa d’atur de vora el 33%. Van ser moments dolents en els quals es notava la preocupació de les famílies alcoianes i des que vam entrar al govern la nostra preocupació ha estat ajudar aquestes famílies per a minimitzar les desigualtats i l’impacte de la crisi. El que ens va demostrar aquella crisi és que l’austeritat i les retallades no són una opció per al futur de les nostres famílies. És per açò que vam optar per desenvolupar programes socials per a reduir la pobresa i la desigualtat. Molts d’aquests han sigut referents en les polítiques socials a la nostra Comunitat com, per exemple, el Pla d’Inclusió i Cohesió Social per la Infància, Adolescència i Envelliment Actiu. 

A hores d’ara podem dir que la nostra ciutat té més ocupació. Enrere queden els missatges catastrofistes que deien que la nostra ciutat no té futur ni esperança. Açò no és un desig, és una realitat que hem aconseguit entre tots els agents socials i econòmics a la nostra ciutat. On també tenen a veure les polítiques econòmiques dutes a terme pel govern central que han donat els seus fruits. En l’últim any l’ocupació a Espanya ha superat la xifra històrica dels 21 milions de treballadors i l’atur ha baixat a xifres que no es veien des de 2008, al voltant del 12%. A la ciutat d’Alcoi trobem unes xifres d’ocupació del 78’77%. Açò vol dir que hem reduït l’atur en un 35% respecte del 2011 i l’ocupació ha augmentat en un 17,5%. 

Açò s’aconsegueix fent polítiques pensant en les persones, com per exemple la pujada del salari mínim interprofessional, històrica a l’Estat Espanyol i que demostra no tan sols que l’ocupació augmenta, sinó també que es dignifica i reconeix el treball de les persones. També hi té molt a veure la necessària reforma laboral que ha afavorit la contracció indefinida, al mateix temps que ha introduït mesures per a protegir els treballadors temporals. Açò, en definitiva, s’ha traduït en la generació de treball de qualitat. 

Enguany també celebrem la xifra que 598 empreses han facturat més d’un milió d’euros anuals. La conseqüència d’açò és el creixement de riquesa per a la nostra ciutat, la creació empresarial i l’augment de l’oferta i l’ocupació. Alcoi continua sent un referent per a la creació empresarial i des de l’Ajuntament d’Alcoi treballem dia a dia per a retindre i atraure talent a la nostra ciutat. Amb una mà atenent els agents econòmics de la ciutat i escoltant les necessitats del sector, i amb l’altra reivindicant les millores i condicions salarials dels treballadors. 

Queda encara camí per recórrer, per això continuarem reivindicant, juntament amb els agents socials, la necessitat de continuar treballant en la reforma laboral per a aconseguir l’equiparació salarial entre homes i dones, per a minimitzar la temporalitat, per a afavorir la contractació indefinida i la inserció laboral i, en definitiva, pel futur laboral dels nostres joves. 

Per tot açò continuarem reivindicant l’1 de Maig, Dia del Treball, per a aconseguir un Alcoi més just i on l’ocupació genere futur i esperança per a les alcoianes i alcoians. Feliç Dia del Treball! 

Font: Toni Francés, 1 maig 2024./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *