foradia subscriutegrat

Què fa el regidor d’educació?

Article per Diego L. Fernández Vilaplana

A Dénia un projecte global ha permés a la ciutat convertir la seua creativitat en motor econòmic i cultural. Amb el segell de la UNESCO i la gastronomia com a senyera, han creat importants sinergies entre diferents sectors per ubicar la població al mapa d’Europa i el Món. Ens interessa, en especial, l’impuls que ha suposat per a l’ensenyament secundari, per als estudis de cuina i restauració però també d’art, turisme i salut. A més, participa la Universitat d’Alacant amb un Màster i la Politècnica de València des del Departament de Tecnologia dels Aliments. A Alcoi no. 

L’organisme per a l’educació i la cultura de Nacions Unides ha designat Bilbao i València com a ciutats del disseny. A Sevilla i a Llíria la música estimula el progrés. Granada i Barcelona han aconseguit convertir la literatura en eina de transformació. A Valladolid i a Terrassa el cinema mou el futur. A Manises l’artesania i l’art popular i Burgos compartix el projecte culinari amb Dénia. Alcoi no.

A Xixón, el projecte educatiu de ciutat empra la democràcia com a guia de les seues accions. Alumnat, professorat, mares i pares col·laboren en la construcció d’un ensenyament de qualitat i participatiu. L’Ajuntament asturià, per la seua banda, desenvolupa eines per afavorir la integració dels nouvinguts, la cooperació al desenvolupament i la multiculturalitat. I entre tots impliquen altres sectors socials en la consecució de l’objectiu. A Alcoi no.

A l’Hospitalet han identificat cinc àmbits des d’on impulsar la ciutat educadora que volen construir. I així, intervenen des dels centres educatius per afavorir l’acollida i la cohesió social. Però també,  i de manera coordinada, des dels mitjans de comunicació, des de l’espai urbà, des dels equipaments públics i des del teixit associatiu. A Alcoi no.

Hi ha ciutats on estan dissenyant i executant un projecte per prevenir les dures conseqüències a les aules del canvi climàtic amb energia fotovoltaica. A Alcoi no. Pobles amb plans per prevenir i combatre l’absentisme escolar i la desprotecció que moltes vegades se’n deriva. A Alcoi no. Ajuntaments, fins i tot, preocupats per compensar les necessitats educatives de l’alumnat amb diverses circumstàncies personals o social. A Alcoi tampoc.

A Alcoi, el regidor per no fer ja no es fa ni fotos, i això que li agraden més que un llapis. L’única xarxa social de la regidoria no s’actualitza des de l’any passat. La darrera notícia publicita el concurs de l’empresa a qui van regalar l’aigua per fer negoci. Suposem que per fomentar-ne el consum entre els escolars. Des de desembre, sobre educació, no han dit ni pruna. Tot i que el rècord l’ostenta el blog de les biblioteques municipals, que està congelat en el temps des del dia del llibre del 2021. Sens dubte, l’educació i la cultura no estan entre les prioritats d’aquest govern municipal.

Per cert, més enllà de competències i incompetències, dels 20 que portem esperant la remodelació de l’Andreu Sempere, 8 se’ls ha d’apuntar el Botànic i 12 el Partit Peculiar. L’executiu de Toni Francés en porta 13 fent com si fera.

Font: Diego L. Fernández Vilaplana, membre de Guanyar Alcoi./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *