foradia subscriutegrat

Vicky Llàcer ‘Guanyem és l’espai de confluència de tots els alcoians’

Volem conèixer el pensament de les principals forces polítiques d’Alcoi. Com valoren el que s’ha fet a Alcoi els últims anys; com interpreten les necessitats i possibilitats d’Alcoi; què mesures d’urgència aplicarien; i com creuen que serà la pròxima legislatura. Anem allà. • Vicky Llàcer, portaveu de Guanyem Alcoi i candidata a eleccions primaries per les llistes municipals

vicky llàcer guanyem alcoi

Vicky Llàcer./

Vicky Llàcer, promotora i portaveu de Guanyem Alcoi i candidata a les eleccions primaries en les llistes municipals.

Fes-nos una valoració general de la legislatura 2011 – 2015 d’Alcoi.

Pense que començar una legislatura carregant la motxilla que va deixar el PP no deu haver estat fàcil. Al principi amb l’acord de les tres forces progressistes va haver una esperança que prompte es va veure frustrada per l’eixida de Compromís. Tenim clar que el PP ha estat el culpable de la desfeta d’Alcoi i en aquesta legislatura s’ha limitat a bombardejar qualsevol iniciativa del govern. També és cert que l’ambigüitat permanent del PSOE en temes importants ha perjudicat una acció més contundent i operativa per als interessos de la ciutat. Una legislatura en definitiva de poca resolució que ara quan s’acaba es vol fer veure, apresses i corrents, que alguna cosa es farà, el que sembla una acció  electoralista.

Podries fer-nos un diagnòstic de la problemàtica i les possibilitats d’Alcoi?

Hi han molts problemes a Alcoi que cal resoldre. L’atur és el primer. La falta de treball condemna a moltes famílies a mal viure. No s’arriba a final de mes i cada cop més les famílies tenen que demanar ajudes per fer front a les despeses bàsiques com la llum i l’aigua. Si a açò afegim les polítiques del PP de retallades en sanitat i educació que ens obliga a dependre més dels recursos econòmics per poder accedir a allò que sempre hem considerat un dret d’una societat justa, la combinació és explosiva. La falta de treball és la causa per la que els nostres joves han d’eixir de la ciutat i buscar-se la vida en altres llocs. És cert que l’Ajuntament per sí sols no pot resoldre aquests greus problemes. Hi ha que canviar les coses a nivell de l’Estat i d’Europa. Però l’Ajuntament sí pot liderar un esforç col•lectiu per a que es prioritze entre tots la necessitat de centrar els esforços en aquesta problemàtica i ser més reivindicatius.

Assenyala algunes mesures d’urgència a aplicar a Alcoi.

La prioritat han de ser les persones, treballar en unes polítiques socials reals i eficients per garantir les necessitats bàsiques de tots els ciutadans al temps que potenciar la promoció econòmica a la ciutat són mesures urgents. També ho és la reordenació de l’estructura administrativa municipal per a ferla àgil i que responga resolutivament a les demandes ciutadanes. La participació i la transparència són imprescindibles per canviar les coses de veritat. La recuperació de la gestió pública dels serveis que tant el PSOE com el PP van privatitzar és un objectiu irrenunciable. Des de Guanyem volem més poder públic, que és el poder de la majoria, i menys poder privat, que és el poder d’una minoria que es lucra a costa dels dines de tots.

Quines forces polítiques creus que compondran l’Ajuntament de la pròxima legislatura?

El que esperem és que Guanyem siga la força sorpresa de les pròximes eleccions municipals. Que Guanyem entre amb força a l’ajuntament i siga la formació que dirigisca un canvi radical on les persones siguen la prioritat. No sé quines seran les forces que formen la futura corporació, però sí que sé que nosaltres serem la sorpresa perquè Guanyem és l’espai de confluència de tots els alcoians i alcoianes que volem acabar amb 35 anys d’alternança en el poder del PP i del PSOE per a què res canvie.

Amb quines forces polítiques voldríeu treballar en la pròxima legislatura?

El propòsit de Guanyem és treballar per superar els desencontres i ser un referent en la recerca d’acords quan l’objectiu siga el bé comú i sempre respectant el nostre Codi Ètic. La decisió dels pactes postelectorals es resoldrà a l’Assemblea de Guanyem a partir de la realitat que determinen les urnes i el programa que es configure per a qualsevol acord. Està clar que amb el PP no pot haver cap tipus d’acord perquè és la força política antagònica a nosaltres. I el PSOE haurà de canviar moltíssim per a comptar amb ells. Però torne a dir, això ho determinarà en el seu moment l’Assemblea de Guanyem que és la que tindrà la decisió final.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *