foradia subscriutegrat

Àmplia programació per a celebrar el Dia Mundial de la Diversitat Cultural

L'objectiu de l'Ajuntament d'Alcoi és aproximar les cultures que viuen a la ciutat i així fomentar la interculturalitat

El dia 21 de maig se celebra el Dia Mundial de la Diversitat Cultural, i des de l’Ajuntament d’Alcoi han volgut commemorar aquest dia amb el lema ‘Entre cultures, les diferències ens enriqueixen’, i amb una completa programació preparada per a l’ocasió, que tindran com a objectiu aproximar aquestes cultures i fomentar la interculturalitat, veient-la com un aspecte enriquidor, facilitant la convivència, i donar a conéixer aspectes propis de cada cultura, que a vegades poder arribar a ser desconeguts per la falta d’espais dedicats a això, i per tant adonar-nos de les similituds i del que ens aproxima.

El dia 17 de maig es farà una trobada convivencial entre diferents cultures al parc de la Uixola. Allí hi haurà música, gastronomia, una exposició d’artesania, i jocs i tallers dirigits als més menuts, però també als majors. La jornada començarà a les 17h i finalitzarà a les 20h. En l’acte participaran les següents entitats: Dajla, Dona Mare Càritas, Creu Roja, Asociación Marroquí para la Integración de los Inmigrantes, Asociació Machupichu, i Col·lectivitat de persones procedents d’Ucraïna.

La següent activitat es durà a terme el dimarts 21 de maig a l’Àgora i consistirà en una taula redona titulada ‘Coneix les nostres tradicions i cultures’. En aquesta taula hi haurà representació d’Ucraïna, Camerun, Colòmbia, de la comunitat musulmana, del poble sahrauí, i de Pakistan. Amb aquesta activitat es vol que la gent puga conéixer millor curiositats i tradicions d’aquestes cultures.

Per tal de tancar les activitats emmarcades dins del Dia Mundial de la Diversitat Cultural, durant els dies 24 i 25 de maig es podrà gaudir de l’espectacle ‘Macarrón Power’, de la companyia de dansa de Sol Picó, que s’ha inspirat en el món del còmic i fa una reflexió sobre la immigració. El dia 24 de maig la sessió és dirigida als centres educatius, i el dia 25 de maig podrà anar el públic en general. Les dos funcions se celebraran al Teatre Calderón. Segons ha explicat la ballarina i coreògrafa alcoiana: “La idea naix de la inquietud personal pel tema migratori. Em grinyola una societat que no és capaç de gestionar bé les polítiques de migració, em grinyola per què es veuen obligats a eixir dels seus països, què passa en eixos llocs, com ens comportem ací. I, sobretot, em preocupen els xiquets, especialment els adolescents, que són arrancats de la seua terra, dels seus amics, de la seua llar i fins i tot a vegades de les seues famílies i arriben a un lloc hostil on els espera un futur incert. El procés creatiu va ser, com quasi tots els processos, dur i intens, però carregat de moments emotius, sobretot quan comencem a mostrar l’espectacle a amics i coneguts i algú que havia estat en una situació semblant es veia reflectit. El treball d’interacció de la història que es narra en la pantalla potser va ser el més difícil d’encaixar amb el treball dels ballarins i els músics en directe. Generar un diàleg amb la pantalla”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *