foradia mediambient

L’alcoiana Sol Picó: Premi Nacional de Dansa 2016

• Sol Picó ha obtingut el Premi Nacional de Dansa corresponent a 2016 en la modalitat de creació • És interessant destacar que l'alcoiana és coreògrafa i ballarina establida a Barcelona, és coneixedora de la dansa clàssica, espanyola i contemporània

sol pico2

L’alcoiana Sol Picó ha obtingut el Premi Nacional de Dansa corresponent a 2016 en la modalitat de creació. Aquest premi, que concedeix anualment el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, està dotat amb 30.000 euros.

El jurat ha distingit a Sol Picó, per majoria, “pel seu talent creatiu i forta personalitat artística, units a l’audàcia de les seues propostes escèniques”. L’altre premiat ha sigut Joaquín de Luz per “la seua trajectòria com a ballarí de tècnica de brillantor depurada i gran carisma interpretatiu”.

També ha sigut enaltidapel seu profund coneixement dels estils de la dansa i per construir el seu propi llenguatge”. El jurat ha destacat també el seu “continu compromís amb la creació contemporània” com es demostra en treballs com: W. W. (We Women), One-hit Wonders, El llac de les mosques o Bésame el cactus, entre altres.

És interessant destacar que l’alcoiana és coreògrafa i ballarina establida a Barcelona, és coneixedora de la dansa clàssica, espanyola i contemporània, tres disciplines que es poden sentir en el seu treball coreogràfic, encara que emmarcat en l’expressió més contemporània de la dansa. Va formar la seua primera companyia Dansa Robadura en 1988 però és amb la companyia que porta el seu nom, la Sol Picó Compañía de Dansa, nascuda en 1993, amb la qual ha desenvolupat el seu segell més personal.

Algunes altres de les seues obres i muntatges de la creadora són: Razona la vaca (1995), La dona manca o Barbie Superestar (2003), La prima de chita (2006), Las Doñas (2007), Sirena a la plancha (2008), Petra, la mujer araña y el putón de la abeja Maya (2011) i Memorias de una pulga (2012).

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *