foradia subscriutegrat

Un inici de Mostra molt, però que molt, animal

L'edició 29 de la fira de les arts escèniques que se celebra a Alcoi ha començat este dilluns amb l'espectacle de carrer 'Hippos' i amb 'Animal de séquia', coreografiat brutalment per l'alcoiana Sol Picó

Les arts escèniques tenen una cita imprescindible a Alcoi aquesta setmana. Ha sigut només començar dilluns i ja estem amb la boca oberta. La culpa la tenen dos espectacles: Hippos, dels catalans Zum Zum Teatre, que, amb la seua proposta de teatre dansa al carrer van abordar la convivència entre persones i animals, animals i persones, i l’aproximació a uns simpàtics hipopòtams, mig disfressats, mig mimetitzats. Després d’aquest espectacle, a Cervantes, un altre animal, en aquest cas ‘autòcton’, Sol Picó, envaïa l’escenari del Calderón amb tota la força d’una fera ferotge. La ballarina alcoiana ha estat l’encarregada de coreografiar Animal de séquia, de l’Institut Valencià de Cultura, que va comptar amb la seua intervenció especial i la de l’artista Carles Dénia. Dansa arrelada al territori que va deixar el llistó ben alt.

La Mostra avui dimarts

La Mostra va tancar dilluns amb Plagi, al Teatre Principal. Per a aquest dimarts, la proposta de Títeres Etcétera, d’Andalusia, ha visitat este matí el Teatre Salesians, i la peça sobre Federico García Lorca ha viatjat fins el Centre Cultural. La vesprada s’inicia amb Transhumància, de Xip Xap, teatre de titelles itinerant, a les 18.30 hores, al Passeig de Cervantes. Una proposta per a aprendre a munyir i fer de llop com el que més. El relleu l’agafa Xarxa Teatre/Escandall Teatral amb XX, tres accions sobre la societat patriarcal (tres funcions des de les 19 hores a la plaça de Dins). Els valencians de L’Horta Teatre porten L’Electe al Principal, a les 20 hores. Per últim, Wichita Co i un espectacle que promet: What is love, baby don’t hurt me. A les 22 hores, al Calderón.

Font: Marta Gisbert./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *