foradia pressupostparticipatiualcoi

Revista EINES la ciutat del futur

30 anys d'una marca de l’institut Pare Vitoria • Amb un acabat magnífic i unes fotografies impressionants, EINES no deu faltar a la biblioteca de qualsevol passejant Alcoià.

El dijous 23 de gener, unes 100 persones es van reunir a l’Ágora d’Alcoi per escoltar la presentació dels 30 anys de la revista EINES una marca de l’institut Pare Vitoria;  baix el títol “La ciutat del futur” .

“Aquest llibre ens apropa als joves” va començar Toni González Picornell el director del Pare Vitoria que va introduir en quatre pinzellades un treball que s´ha desenrotllat durant més de trenta anys, agraint, com no podia ser d´atra manera a tots els que l´han ajudat.

 Jordi Botella director d’EINES va fer la xarrada-presentació i va explicar que la revista es tractà d’un espai per  l’autoformació, la reflexió i el debat. Va incidir en l’actualitat doncs existix una cultura i societat totalment monògama a causa del sistema econòmic global en què vivim actualment, envoltats d’una societat que no acaba de reaccionar i que això ens impedeix plantejar-nos altres tipus de relacions, retrobar valors, treballar amb més responsabilitat, deixant alhora clar que aquesta no és una postura contrària a un nou perfil cultural, social, industrial, laboral, fins empresarial per aprofitar els nous talents que són també respectables.

eines jordi botella

Jordi Botella i Toni Gonzàlez./

S’ha repasat les 25 edicions, des de l’any 1983. “Escriure és una forma d’adaptar-se al medi, els llibres ajuden a navegar per un món inhòspit”. Va incidir amb el disseny directe i auster que ha caracteritzat una publicació de rigor i a Salvador Sellés com l’encarregat de la part gràfica d’EINES. Va recordar que a les pàgines pretén generar un espai de debat que contribueix en potenciar la cultura per mitjà del diàleg i la reflexió, i que, al mateix temps, ajude a generar opinió dins la societat. A més d’exposar quin és l’estat actual de la ciutat, l’obra recull l’opinió de tretze persones que analitzen de manera monogràfica algunes qüestions clau relatives a la ciutat, com als reptes de futur a què s’afronta Alcoi.

Pel regidor d’innovació Gomicia: “En tant que la cultura és aportadora neta de riquesa, donar més suport a la cultura contribueix a incrementar la riquesa” recordà que Alcoi és i aposta per les d’indústries creatives i empreses del sector cultural.

Repàs a La revista EINES:

einesJavier Llopis té una visió, pessimista pel que fa Alcoi, però alhora optimista i és conscient que s’ha d’aprofitar el temps per a fer moltes coses; l’evolució de la ciutat en les últimes dècades, amb -la ciutat sense veu- i -la ciutat serà digital o no serà- s’explica com Alcoi passà de ser una ciutat industrial a una de serveis, i com les diferents crisis han anat transformant el teixit social, així com la pèrdua d’algunes entitats emblemàtiques de la ciutat.

En -La gestió de la cultura en Alcoi- plantegen suggeriments i recomanacions útils per a estar informats i afavorir la implicació personal en “problemes que són de tots”, tal com afirma  Pau Grau i Sandra Obiol. La crisi de la ciutat és l’altra cara de la crisi de la naturalesa d’aon -la ciutat saludable del futur- descriu amb la mateixa insistència, tant de la destrucció de l’entorn natural com de la fragilitat dels grans sistemes tecnològics que poden produir perjudicis en cadena, paralitzant metròpolis senceres.

“Què és avui la ciutat per a nosaltres?” Es pregunta Júlia Molto, la imatge de la “megalòpolis”, la ciutat contínua, uniforme, els cotxes i la desigualtat va cobrint el món, domina, quan és cada vegada més difícil viure-les com a ciutats. Tal vegada estem apropant-nos a un moment de crisi de la vida urbana i “les ciutats invisibles” de Italo Calvino són un somni que neix del cor de les ciutats.

Amb un acabat magnífic i unes fotografies impressionants, EINES no deu faltar a la biblioteca de qualsevol passejant Alcoià.

Font: S. Sempere./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *